Αποκαλυψη: documento: "χορηγια" 200 εκατ.ευρω της νδ – αβραμοπουλου στη novartis |tvxs: 2 πορισματα φωτια για τη novartis

Δυο πορίσματα φωτιά αναφορικά με την υπόθεση της Novartis που αποκαλύπτουν όλο το παρασκήνιο των σχέσεων κρατικών υπαλλήλων και φαρμακευτικών εταιρειών, παρουσιάζει το tvxs.gr. Στο μεταξύ, η εφημερίδα Documento, κατηγορεί τη ΝΔ για «χορηγία» 200.000 ευρώ στη φαρμακευτική εταιρεία Novartis.

Τα ντοκουμέντα που παρουσιάζουμε
αφορούν τη συμμετοχή 33 στελεχών του υπουργείου Υγείας σε συνέδριο που έγινε το 2012 στο Βερολίνο, με τη χορηγία φαρμακευτικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων και η Novartis, η οποία και κατέβαλε πάνω από τα μισά χρήματα και συγκεκριμένα 25.000 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό από τα 49.000 ευρώ κατέβαλαν άλλες έξι φαρμακευτικές εταιρείες.
Το πρώτο πόρισμα των οκτώ σελίδων στάλθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2012 στο υπουργείο Υγείας από τον γενικό επιθεωρητή Μιχάλη Σαμπατακάκη. Αναφέρει ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας και των εποπτευόμενων φορέων, όπως ο ΕΟΦ.
Ο τότε αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, χαρακτήρισε το πόρισμα εντελώς ανεπαρκές και ζήτησε επισταμένο έλεγχο.

Στο δεύτερο πόρισμα με ημερομηνία Ιανουάριος 2013, καταγράφονται οι μαρτυρίες των αρμόδιων υπάλληλων που ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο. Τα πλήρη στοιχεία υπάρχουν στην κατοχή του tvxs.gr.
Μεταξύ των κρατικών στελεχών, περιλαμβάνονταν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φαρμάκων και Φαρμακείων του υπουργείου Υγείας, η πρόεδρος της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων, υπάλληλοι του ΕΟΦ και μονάδων του ΕΣΥ.
Keywords
Τυχαία Θέματα