Αποφυλάκιση για λόγους υγείας ζητά ο λαυρέντης λαυρεντιάδης

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ; ΕΙΧΕ MEDIA ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ...
O Λ.Λαυρεντιάδης οδηγήθηκε στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού
Φωτογραφία: Eurokinissi
Αίτηση
αποφυλάκισης κατέθεσε ο προφυλακισμένος για την υπόθεση της Proton Bank επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, επικαλούμενος προβλήματα υγείας. Στην αίτησή του ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει καθιστούν αδύνατη την επιβίωσή του στο κελί.

Στο μεταξύ, απολογούνται από το πρωί της Τρίτης ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας οι τρεις συγκατηγορούμενοι του επιχειρηματία, πρώην στελέχη της διοίκησης της Proton Bank.

Οι τρεις, που αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε η τράπεζα το 2010 σε εταιρείες συμφερόντων του Λαυρεντιάδη, αρνούνται σύμφωνα με πληροφορίες όσα τους αποδίδονται και υποστηρίζουν ότι δεν είχαν γνώση των ενεργειών του επιχειρηματία και κυρίως για την σύνδεση του επιχειρηματία με τις εταιρείες που χρηματοδότησε η τράπεζα.

Για έναν εκ των κατηγορουμένων, επιφανή καθηγητή οικονομίας, απέστειλαν επιστολή στην ανακρίτρια 13 καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, και ένας καθηγητής στο ΜΙΤ, εκφράζοντας έκπληξη τους για τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται ο συνάδελφός τους και την ελπίδα τους ότι θα απεμπλακεί σύντομα από την υπόθεση.

Ο κατηγορούμενος καθηγητής, που παρέδωσε υπόμνημα στην ανακρίτρια, φέρεται να υποστηρίζει ότι παρέμενε στο ΔΣ της τράπεζας επί τετράμηνο και ότι αποχώρησε όταν διαφώνησε με τις πρακτικές του επιχειρηματία, βασικού μετόχου τότε της Proton Bank.

Την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί στην ανακρίτρια η στενή συνεργάτης του Λαυρεντιάδη, στέλεχος της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων της τράπεζας, η οποία παραδόθηκε τη Δευτέρα καθώς είχε εκδοθεί σε βάρος της ένταλμα σύλληψης.
Newsroom ΔΟΛ
Keywords
Τυχαία Θέματα