ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 327 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΚΕΤΑ-ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!

Την επιβολή προστίμου στην Ελλάδα ύψους 327 εκατ. ευρώ για παρατυπίες στις αγροτικές δαπάνες, που καλύπτουν την περίοδο 2003-2007, αναμένεται να αποφασίσει σήμερα η ρυθμιστική επιτροπή για τις αγροτικές δαπάνες της ΕΕ.Η απόφαση, σύμφωνα με πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα ληφθεί στο πλαίσιο της εκκαθάρισης των λογαριασμών στις αγροτικές δαπάνες, που πραγματοποιείται δυο με τρεις φορές τον χρόνο. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ειδικότερα για την Ελλάδα, το πρόστιμο
θα ανέρχεται σε 211 εκατ. ευρώ για στρεμματικές ενισχύσεις, σε 20 εκατ. ευρώ στον καπνό, σε 55 εκατ. ευρώ στα φρούτα και λαχανικά και σε 50 εκατ. ευρώ για πριμοδοτήσεις σε ζωικά προϊόντα. Προβλέπεται ότι η εν λόγω απόφαση θα επικυρωθεί στη συνέχεια, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Νοεμβρίου, με γραπτή διαδικασία από το κολέγιο των κοινοτικών επιτρόπων.Σύμφωνα με την ίδια πάντα πηγή, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η ρυθμιστική επιτροπή θα αποφασίσει την επιβολή προστίμων για μια σειρά κρατών-μελών συνολικού ύψους 540 εκατ. ευρώ.Β.
Keywords
Τυχαία Θέματα