Απο αγροτικη και ταχυδρομικο ταμιευτηριο ξεκινουν οι συγχωνευσεις


ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ...
Οι διαδικασίες για την πρώτη φάση της αναδιάταξης του ελληνικού τραπεζικού χάρτη φαίνεται πως έχει ήδη ξεκινήσει και θα έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις θεσμικών παραγόντων και τραπεζιτών, έως το τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου 2012. Το χρονοδιάγραμμα μάλιστα προβλέπει ότι έως τον Δεκέμβριο του 2012 θα έχουν δρομολογηθεί και οι απαιτούμενες αυξήσεις κεφαλαίου των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών από τις αγορές.
Ετσι, μέσα στο επόμενο δίμηνο
θα έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα όσον αφορά τη δημιουργία των νέων τραπεζικών σχημάτων, ενώ σε θεσμικό επίπεδο θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την οριστικοποίηση των όρων της επανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Οι όροι που θα καθοριστούν για την άντληση κεφαλαίων από το ΤΧΣ είναι ιδιαίτερα σημαντικοί, λένε οι τραπεζίτες, αφού θα κρίνουν τη συμμετοχή ή μη των ιδιωτών στις αυξήσεις κεφαλαίου που θα προηγηθούν από την ένταξή τους στο Ταμείο.
Η συγκέντρωση του τραπεζικού συστήματος θα γίνει γύρω από τις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες. Δηλαδή την Εθνική, τη Eurobank, την Alpha Bank και την Πειραιώς. Και τούτο διότι η τρόικα έκρινε ότι αυτές οι τέσσερις τράπεζες είναι βιώσιμες, αφού έχουν επανακεφαλαιοποιηθεί με 18 δισ. ευρώ από τα κεφάλαια του ΤΧΣ και συνεπώς εκτιμήθηκε ότι αυτές είναι σε θέση να απορροφήσουν τμήμα του υπόλοιπου ελληνικού τραπεζικού συστήματος, που δεν μπορεί να επανακεφαλαιοποιηθεί με άλλα μέσα.
Keywords
Τυχαία Θέματα