Απενεργοποιειται η βομβα για το «grand resort»…υπερ των επιχειρηματιων


Του ΑΡΓΥΡΗ ΔΕΜΕΡΤΖΗ
«Στο νομοσχέδιο για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων δεν υπάρχει ούτε πρόκειται να υπάρξει ρύθμιση αύξησης του συντελεστή δόμησης και ανέγερσης κτιρικών και άλλων εγκαταστάσεων στην παραλία, για ξενοδοχειακή μονάδα του Λαγονησίου».
Στο «Grand Resort» υπάρχουν εγκαταστάσεις που ελέγχονται για πολεοδομικές αυθαιρεσίες
Με την κατηγορηματική αυτή δήλωση στην «Ε», επίσημη πηγή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος σπεύδει να απενεργοποιήσει τη βραδυφλεγή βόμβα, που βάζει στην κυβέρνηση μια «αδέσποτη» ευνοϊκή ρύθμιση για την ξενοδοχειακή μονάδα «Grand Resort
Lagonisi». Η συγκεκριμένη ρύθμιση εντοπίζεται στη συνοδευτική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ενώ δεν υπάρχει στο πρωτότυπο κείμενο ούτε στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ, το οποίο συζητήθηκε ήδη στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και εντός της εβδομάδας μπαίνει στο στάδιο της δεύτερης ανάγνωσης στη Βουλή. Ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου αποκαλύπτει το θέμα καταγγέλλοντας τη συγκεκριμένη ρύθμιση ως «σκανδαλώδη» και φωτογραφική», ενώ το περιεχόμενό της αποτελεί αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου των υπουργείων Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης, Οικονομικών και Τουρισμού, καθώς κατατέθηκε ήδη σχετική ερώτηση από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα