ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Ε.Κ.Α.Β (ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΆΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ), ΜΕΣΩ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων στο Ε.Κ.Α.Β, η διοίκηση έχει εγκαταστήσει κύκλωμα και σύστημα ελέγχου κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στο χώρο της κεντρικής υπηρεσίας του Ε.Κ.Α.Β (τέρμα οδού Υγείας), προκειμένου να ελέγχει τους εργαζόμενους κατά την είσοδο και έξοδο στο χώρο εργασίας, αλλά και κατά την διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας παρακολουθώντας τις δραστηριότητες των εργαζομένων, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τον ακριβή τρόπο και κυρίως τον σκοπό της λειτουργίας του συστήματος.
Τα δεδομένα του ελέγχου και της παρακολούθησης που συγκεντρώνονται, διατηρούνται και βρίσκονται στη διάθεση
του Ε.Κ.Α.Β, δίνοντας τη δυνατότητα στη διοίκηση του να επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των εργαζομένων, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τη σχετική νομοθεσία.
Επειδή σύμφωνα με τα άρθρο 1 της οδηγίας 1122/2000 «Η λήψη και επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που λειτουργεί μονίμως, συνεχώς ή κατά τακτά χρονικά διαστήματα δεν επιτρέπεται, διό
Keywords
Τυχαία Θέματα