Ακομη ενας νεκρος καρκινοπαθης στο κολαστηριο των φυλακων κορυδαλλου

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, λίγα 24ωρα πριν την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, άλλος ένας κρατούμενος καρκινοπαθής του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» απεβίωνε στο Δημόσιο Νοσοκομείο που νοσηλευόταν. Σύμφωνα με τους συγκρατούμενους του, είχε πιστοποιηθεί με 80% αναπηρία, ωστόσο δεν αποφυλακίστηκε.

Οι ασθενείς κρατούμενοι του Νοσοκομείου του Κορυδαλλού, με αναρτήσεις τους στο λογαριασμό @kolastirio στο Twitter, έκαναν έκκληση εδώ και καιρό για τους ασθενείς με αναπηρία πάνω από 67%.

Όπως τονίζουν οι κρατούμενοι «Ενώ
ο νόμος είναι σαφής αναφορικά με το 110Α για να άτομα με πιστοποιημένη αναπηρία άνω του 67% που έχουν εκτίσει τον προβλεπόμενο χρόνο έκτισης, οι δικαστικές αρχές δεν αναγνωρίζουν τις πιστοποιήσεις και ζητούν εκ νέου πραγματογνωμοσύνες που να πιστοποιούν τα ποσοστά αναπηρίας μέχρι και για ανίατες ασθένειες όπως ο καρκίνος».Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τις δικαστικές αρχές να παρουσιάζουν απροθυμία στην εφαρμογή ενός προοδευτικού νόμου. Αυτή τη φορά σύμφωνα με τους κρατούμενους το αποτέλεσμα είναι γίνονται «Βορά στην κρίση του εκάστοτε δικαστή που εφαρμόζει τους νόμους κατά το δοκούν. Αυτό έχει σαν συνέπεια μεγάλες καθυστερήσεις με πολλαπλές συνέπειες στην υγεία μας», τονίζουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα