Αιτημα μητσοτακη για προ ημερησιας συζητηση για την παιδεια

Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για την Παιδεία ζήτησε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, υποβάλλοντας το σχετικό αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Στην επιστολή του, ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι «η πολιτική που ασκεί μέχρι σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στον τομέα της παιδείας αποτελεί οδοστρωτήρα για το εκπαιδευτικό σύστημα της
χώρας», καταγγέλλοντας πρωτοφανείς αποφάσεις ιδεοληψίας και ανικανότητας, που υποβαθμίζουν δραματικά τη δημόσια και διαλύουν την ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι αποφάσεις που λαμβάνονται με ιδεολογική εμμονή προδίδουν «κομματοκρατία και αναξιοκρατία, εξίσωση προς τα κάτω, πολιτική παραπλάνηση, αυταρχισμό και επιβολή των βίαιων μειοψηφιών, εκπαιδευτικό επαρχιωτισμό και απομόνωση». Αλλά και «απόρριψη στοιχείων που επιβάλλεται να χαρακτηρίζουν τις αλλαγές στην παιδεία: συναίνεση, αριστεία, αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών που αφορούν στη διδασκαλία και στη μάθηση».
Keywords
Τυχαία Θέματα