Αιματοχυσία στα σύνορα Ισραήλ-Συρίας

Εκατοντάδες αστυνομικοί εξαπλώθηκαν κατά μήκος του όρους Γκολάν σήμερα σε αναζήτηση προσφύγων που πέρασαν τα σύνορα από τη Συρία σε μία από τις πιο αιματηρές σκηνές βίας στα ισραηλινά σύνορα εδώ και χρόνια.

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 300 τραυματίστηκαν την Κυριακή όταν ισραηλινά στρατεύματα άνοιξαν πυρ κατά χιλιάδων ανθρώπων στα σύνορα με τη Συρία και τον Λίβανο, καθώς επίσης και στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη.

Οι σκηνές βίας
ξεκίνησαν όταν Παλαιστίνιοι στα εδάφη του Ισραήλ και σε γειτονικές χώρες προχώρησαν σε μαζικές διαδηλώσεις που σηματοδοτούν την επέτειο της ίδρυσης του Ισραήλ το 1948, σε μία εκδήλωση που στον αραβικό κόσμο ονομάζεται «nakba» δηλαδή «καταστροφή».

Ο ισραηλινός στρατός παραμένει σε κατάσταση συναγερμού με εκατοντάδες αστυνομικούς να ψάχνουν στην πόλη Majdal Shams για διαδηλωτές που δεν έχουν επιστρέψει στη Συρία.

«Τη νύχτα η αστυνομία έψαξε κάθε σπίτι για υπόπτους που μπορεί να βρίσκονται ακόμη στην πόλη Majdal Shams», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Micky Rosenfeld στο AFP.

ΠΡΕΖΑ TV
16/5/2011
Keywords
Τυχαία Θέματα