Αυξηση ασυνοδευτων παιδιων στα νησια του αιγαιου

Όλο και περισσότερα είναι τα ασυνόδευτα παιδιά, τα περισσότερα από τη Συρία,που φθάνουν από τα τουρκικά παράλια στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, καθώς το 2015 μόνο στη Λέσβο έφθασαν 750 παιδιά μόνα τους, ηλικίας μέχρι 13 ετών, ενώ τους τρεις πρώτους μήνες του 2016 βγήκαν στη Λέσβο 537 ασυνόδευτα παιδιά. Το 2015 στην Κω και στη Λέρο έφθασαν 93 και 210 παιδιά, αντίστοιχα.

Τα στοιχεία αυτά έκανε γνωστά την Τρίτη στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) με θέμα το προσφυγικό. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θάνος Τσατσουλής, μίλησε για τις
ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος στα νησιά πύλες-εισόδου και επεσήμανε την άμεση ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό, δεδομένου ότι οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις όχι μόνο μειώθηκαν -με απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου μεταρρύθμισης το 2013, την ώρα που οι προσφυγικές ροές έχουν εμφανίσει τον τελευταίο χρόνο αύξηση έως και 1000%- αλλά μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχουν καν καλυφθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα