Αυτη ειναι η "δυναμη" των 14 αεροδρομιων που συριζα-ανελλ εδωσαν σε ιδιωτες...αντι να τα εκμεταλλευτεί το κρατος

Η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία της οποίας ηγείται η γερμανική Fraport είναι από το πρωί της Δευτέρας γεγονός. Με αφορμή την εξέλιξη αυτή το NEWS 247 παρουσιάζει την δυναμική, την ιστορία και την σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα συγκεκριμένα αεροδρόμια.

1. «Μακεδονία» – Θεσσαλονίκη.Το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας (πίσω από Αθήνα
και Ηράκλειο) συμπληρώνει φέτος 85 χρόνια ζωής. Οι κτηριακές του εγκαταστάσεις στην Μίκρα ξεπερνούν τα 21.000 τμ. Και αυτό τον καιρό πραγματοποιείται επέκταση του διαδρόμου ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει και μεγαλύτερα αεροσκάφη.
Το 2014 ήταν η χρονιά του. Μετά από τέσσερις χρονιές πτωτικής κίνησης στις πτήσεις εσωτερικού όχι μόνο κατάφερε να επανακάμψει αλλά έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ (2009 με 872.000 αναχωρήσεις επιβατών) αλλά και το φράγμα του 1 εκατ. αναχωρήσεων. Φυσικά σε αυτό συνέβαλε η αύξηση του ανταγωνισμού (είσοδος Ryanair) και ο πόλεμος τιμών. Αντίστοιχα ρεκόρ στην τελευταία ολοκληρωμένη χρονιά και στις πτήσεις εξωτερικού ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 3 εκατ. επιβάτες που προσγειώθηκαν και απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα