Αφου εφαγαν τα λεφτα απο τα ασφαλιστικα ταμεια...τωρα δινουν τη ψημοσια υγεια στις ιδιωτικες ασφαλιστικες

Παραπέρα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τη διετία 2015 - 2016 κατά 1,6 δισ. ευρώ, νέες αντιασφαλιστικές νομοθετικές παρεμβάσεις που θα ψηφιστούν μέχρι το τέλος του επόμενου έτους και δημιουργία των προϋποθέσεων για εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα με τη δημιουργία Επαγγελματικών Ταμείων, αλλά και ιδιωτικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, για να καταλάβουν το «χώρο» που εγκαταλείπει η δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, είναι η αντιλαϊκή συνταγή που προωθεί η κυβέρνηση ως το επόμενο βήμα για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.
Αυτή η δηλητηριώδης για τα λαϊκά δικαιώματα συνταγή
παρουσιάστηκε στο συνέδριο που διοργάνωσε χτες το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με θέμα «Συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για την προαγωγή της απασχόλησης και της ασφάλισης».
Μπροστά στους εκπροσώπους των ιδιωτικών εταιρειών ασφάλισης για συντάξεις και Υγεία, που ανυπόμονα καραδοκούν να επεκταθούν σε νέα πεδία δράσης και κερδοφορίας, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, αφού ψευδώς ισχυρίστηκε ότι το ασφαλιστικό σύστημα «απορροφά αυξανόμενα ποσά κρατικής χρηματοδότησης», εξήγγειλε ότι μετά τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς την Κοινωνική Ασφάλιση κατά 2,1 δισ. ευρώ το 2014, θα ακολουθήσει νέα μείωση της κρατικής επιχορήγησης τη διετία 2015 - 2016 ακόμα κατά 1,6 δισ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα