Αδύναμος και για τη Συρία ο ΟΗΕ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ. Με τον φόβο για το τι μπορεί να συμβεί στις προγραμματισμένες για σήμερα διαδηλώσεις και με την πικρή χαρά για την αδυναμία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταδικάσει την αιματηρή καταστολή την Τετάρτη, το συριακό καθεστώς συνέχισε χθες να κρατά τα ηνία παρά την εξέγερση που εδώ και έξι εβδομάδες συγκλονίζει τη χώρα. Στην ομοβροντία των μέτρων καταστολής περιλαμβάνονται
οι μαζικές συλλήψεις, καθώς στελέχη του καθεστώτος γυρίζουν τη χώρα με λίστες στα χέρια, αλλά και το κλείσιμο του γραφείου του αραβικού καναλιού Αλ Τζαζίρα στη Δαμασκό, προκειμένου να ανακτήσουν τα κρατικά μέσα το μονοπώλιο της ενημέρωσης.

Παράλληλα η κολοσσιαία κινητοποίηση για τη συντριβή της αντίστασης στη μικρή πόλη Ντεράα συνεχίζεται, με το κέντρο της πόλης να παραμένει νεκρή ζώνη και τα κυβερνητικά πολυβόλα να ακούγονται αδιάκοπα, ενώ καταφθάνουν ενισχύσεις. Αυτόπτης μάρτυρας που έφυγε από την Ντεράα με προορισμό τη Δαμασκό δήλωσε ότι προς την αντίθετη κατεύθυνση κινούνταν βαρέα οχήματα που μετέφεραν τεθωρακισμένα.


Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα