Wikilieaks: ξεφραγο αμπελι η ελλαδα και η ευρωπη για τη cia -διαδωστε το-

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΩΝ WIKILEAKS ΕΔΩ
https://wikileaks.org/cia-travel/secondary-screening/WikiLeaks_CIA_Assessment_on_Surviving_Secondary_Screening.pdf
Χωρίς απολύτως κανένα εμπόδιο ταξιδεύουν οι κατάσκοποι της CIA στις ευρωπαϊκές χώρες -ανάμεσά τους και στην Ελλάδα- όπως προκύπτει από απόρρητα έγγραφα που αποκτήθηκαν από το Wikileaks
(www.wikileaks.org) και παρουσιάζουν κατ' αποκλειστικότητα Τα Νέα.

Σε ταξιδιωτικές οδηγίες που μοίρασαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στους πράκτορές τους υπάρχει ειδική αναφορά για τη χώρα μας και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στα αρχεία αυτά πρόσβαση είχαν εκτός από Τα Νέα η γερμανική Sueddeutsche Zeitung και το Publico.es στην Ισπανία.

Συγκεκριμένα, στο ένα από τα δύο έγγραφα που διέρρευσαν στο Wikileaks περιλαμβάνεται ανάλυση των συστημάτων ασφαλείας στα σύνορα και στις πύλες εισόδου της ζώνης Σένγκεν. Επί της ουσίας πρόκειται για οδηγίες της CIA που προορίζονται για κατασκόπους που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, έτσι ώστε να γνωρίζουν τι τους περιμένει στους ελέγχους που θα πρέπει να περάσουν κατά την είσοδό τους στις ευρωπαϊκές χώρες.

«Τα βιομετρικά συστήματα στα σύνορα της ζώνης Σένγκεν στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούν ελάχιστη απειλή για την αποκάλυψη της ταυτότητας των αμερικανών επιχειρησιακών ταξιδιωτών, επειδή πρωταρχικός στόχος τους είναι η παράτυπη μετανάστευση και οι εγκληματικές δραστηριότητες, όχι η αντικατασκοπεία. Οι αμερικανοί ταξιδιώτες συνήθως δεν ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά των ύποπτων στόχων. Οι επιχειρησιακοί ταξιδιώτες με ταξιδιωτικά έγγραφα από τις ΗΠΑ δεν υποχρεούνται να παρέχουν βιομετρικά δεδομένα κατά την διέλευσή τους από τα εξωτερικά σύνορα της ζώνης Σένγκεν», αναφέρεται στο απόρρητο έγγραφο της CIA που είναι διαβαθμισμένο και ως «NOFORN», δηλαδή ότι δεν πρέπει να γνωστοποιηθεί σε μη αμερικανούς πολίτες.
Keywords
Τυχαία Θέματα