Die welt: για ολα φταιει ο σοιμπλε πιστευει ο αλεξης τσιπρας

Θα γίνουν τελικά φίλοι σε πολιτικό επίπεδο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε; Ως γνωστόν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών θεωρεί λάθος την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και μάλιστα λάθος που διορθώνεται. Από την πλευρά του ο έλληνας πρωθυπουργός καταλογίζει στον Β. Σόιμπλε ότι τον έχει καθιερώσει στα ευρωπαϊκά δημοσιονομικά ως επικίνδυνο
διαχειριστή, καθιστώντας τον την ίδια στιγμή σημείο αναφοράς στις αντιπαραθέσεις εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαμάχη αυτή έγινε σαφής και στο άρθρο του έλληνα πρωθυπουργού στον ελληνικό τύπο το περασμένο Σάββατο, στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει: «Ο συνδυασμός της λιτότητας και της ξενοφοβίας, ενισχυμένης μάλιστα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, δημιουργεί το περιβάλλον για την ενίσχυση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη». Ο πρωθυπουργός δεν αναφέρει βέβαια σε αυτά τα συμφραζόμενα το όνομα του γερμανού υπουργού. Όμως από ελληνική σκοπιά κανείς άλλος πολιτικός δεν συμβολίζει καλύτερα τις απαιτήσεις για όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεις απ΄ ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Keywords
Τυχαία Θέματα