750.000 ΤΟΝΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ!ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ…ΤΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ;;;

Εξαιτίας της «οικονομικής κρίσης», τα σκουπίδια της Αττικής θα είναι μειωμένα έως και 23%, σύμφωνα με την ΟΕΑ, που υποστηρίζει εξάλλου ότι ο νόμος 3854 «χρεώνει» δίκαια τον κάθε δήμο, που καλείται πλέον να πληρώνει με τον τόνο τα απορρίμματά του.

Αποκαλυπτικοί οι πίνακες (είναι και από στοιχεία του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων), όπου γίνεται φανερή η αδικία στον τρόπο πληρωμής των σκουπιδιών του κάθε δήμου, που πολλές φορές είναι δυσανάλογος του αριθμού των δημοτών και του βάρους των σκουπιδιών, τα οποία λόγω της οικονομικής
κρίσης από περίπου 2.200.000 τόνους πέρυσι, φέτος πέφτουν στο 1.447.187, όπως «οδηγούν» τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2010.

6% του προϋπολογισμού

Μέχρι τον Ιούνιο του 2010, πριν από την τροποποίηση του ν. 2939 και την ψήφιση του 3854, οι ΟΤΑ (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης) πλήρωναν για το κόστος της τελικής διάθεσης των σκουπιδιών με βάση το 6% του τακτικού προϋπολογισμού τους.

Σύμφωνα όμως με το άρθρο
Keywords
Τυχαία Θέματα