Ζήτω η «Χριστιανική Πρωτομαγιά»!

21:26 4/5/2021 - Πηγή: Antinews

Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, συνειδητοποίησα ότι ο «Κυριάκος μας» (πολλές να’ ναι οι μέρες του και λίγες των εχθρών του), μπορεί να μην είναι τελικά ο ίδιος «ο Μωυσής», αν ήταν θα το έπαιρνε το μάτι μου σε μια από τις Technicolor Χολυγουντιανές υπερπαραγωγές του ’50 και του ’60 που κατανάλωσα με όρεξη αντίστροφη της νηστείας που έκανα τη Μεγάλη Εβδομάδα. Τί «Ιησούς από τη Ναζαρέτ», τί «Βίβλος», τί «Μπεν Χουρ» είδα, δεν φαντάζεστε. Πουθενά ο Κυριάκος! Άφαντος.

Όμως, αναγκάστηκα στο τέλος, προς τη Μεγάλη Παρασκευή να παραδεχθώ πως κάτι από Πολιτικό Μεσσία το έχει…

«Τί με έπιασε τώρα

και τα γυρνάω;», θα αναρωτηθείτε…

Όχι, δεν μπήκε το forum2020.gr στη Λίστα Πέτσα. Ούτε με πείραξε καμία πέτσα από βουλγάρικο αρνί (άφαντα και τα ελληνικά στη Βαρβάκειο! Μπράβο και γι’ αυτό το επίτευγμα στον Κούλη μας). Άλλωστε γράφω Μεγάλο Σάββατο πρωί. Μόλις έχω παραγγείλει έναν ελληνικότατο σκέτο καφέ στον γιαλό της -μη κοσμοπολίτικης φέτος- Μυκόνου !

Μαζί με το καϊμάκι συνειδητοποίησα κάτι σπουδαίο, σχεδόν θαύμα και γι’ αυτό πλέον ονομάζω τον Κυριάκο «σύγχρονο Πολιτικό Μεσσία»!!!

Ένωσε τα ανένωτα!

Έφερε κοντά τα απομακρυσμένα!

Πάντρεψε τα απάντρευτα!

Τετραγώνισε τον κύκλο!

Ναι!

Δεν σας δουλεύω μέρα πού ΄ναι!

Ακριβώς «η ημέρα που είναι», αποτελεί και την απόδειξη του «Μεσσιανισμού του». Ούτε ταυτολογώ, ούτε παραληρώ ως Carnivore από την έλλειψη πρωτεΐνης για 10 μέρες.

Κοιτάξτε καλά το ημερολόγιό σας!

Τί λέει κάτω από το ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ;

Τί αριθμό αναφέρει;

Τί μήνα;

Ναι!

Σωστά διαβάσατε…

Μαΐου.

Ο «Μεσσίας» είναι ο μόνος που θα εδικαιούτο επί των ημερών της Ηγεσίας του να προσμίξει τα Άγια των Αγίων της Εκκλησίας, με αυτά της Κομμουνιστικής -και ως επί το πλείστον- άθεης Εργατιάς!

Μόνο αυτός θα μπορούσε να συγκεράσει, να τα συνθέσει, να τα συνενώσει!

Σκεφθείτε την εικόνα της Δημόσιας τηλεόρασης να καλεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τη Μητρόπολη το χριστεπώνυμο πλήθος (σε αποστάσεις): «Δεύτε λάβετε ΦΩΣ!» και σε διπλανό live από το Πεδίον του Άρεως, ο Δημήτρης Κουτσούμπας να βροντοφωνάζει στους απανταχού ΚΝΙΤΕΣ: «Προλετάριοι όλων των Λαών, ΕΝΩΘΕΙΤΕ»!

Ο ένας με την ποιμαντορική ράβδο στο χέρι και ο άλλος με σφιγμένη την αριστερή γροθιά.

Οι μεν με εξαπτέρυγα, οι δε με κόκκινα λάβαρα.

Οι από εδώ με τα Ευαγγέλια και οι «έξω από εδώ» με τον Μαρξ.

Οι Χριστιανοί με τους Σταυρούς και οι Κομμουνιστές με τα σφυροδρέπανα.

Και όμως -έστω και συμπτωματικά- επί Κυριάκου του Α΄ έγινε και αυτό!

Και αν δεν είχε προνοήσει εγκαίρως το Επιτελικό Κράτος όχι μόνο θα συνγιορτάζαμε, αλλά μπορεί να έμπλεκαν οι θεούσες με τις τσαούσες και να είχαμε νέα εμφύλια (και όχι διεμφυλικά) μαλλιοτραβήγματα…

Όμως, επειδή δεν θα μπορούσε το δίδυμο Γεραπετρίτη-Σκέρτσου (κάτι σαν Αβραάμ και Ισαάκ ή Λένιν και Στάλιν), να μην κάνει την κουτουράδα του, αποφάσισαν να αφήσουν το στίγμα τους και στην Ανάσταση…

Την μετατόπισαν 3 ώρες (πριν) μάλλον για να συνγιορτάσουμε με διαπλεκόμενο κίνητρο με τους επώνυμους εκδρομείς στο Dubai. Εκεί θα τους έρθει λουκούμι, να ανοίξουν σαμπάνιες στο Nammos της Jumeirah, μόλις γίνει η Ανάσταση στην Ελλάδα και πριν καταβροχθίσουν μια μαγειρίτσα με κινόα, φλούδες μύρτιλου και λάδι τρούφας.

Μετατόπισαν μάλιστα και την Πρωτομαγιά Δευτέρα μαζί με του Αγίου Γεωργίου (Γιώργο δεν τον λένε τον Υπουργό Επικρατείας;) Πάλι 2 σε 1! Άλλο ένα επίτευγμα των Kyriakistas.

Γιορτές προσομοίωσης με προσφορές σε Delicatessen Super Market και τους Ελληνάρες να πίνουν ουϊσκάρες στην «υγειά της Αχάριστης» στις 11μμ το βράδυ, ενώ 24 ώρες πριν δεν μπορούσαν να μεταλάβουν στην Εκκλησία… Απίθανα πράγματα!

Άπαιχτος ο Πρωθυπουργός μας!

Ίσως όμως, ξανασκέφθηκα, πως δεν του πολυταιριάζουν όλες αυτές οι παλαιοχριστιανικές τελετές. Ο ίδιος ως New Age Crown έχει αντικαταστήσει στο γραφείο του, τις εικόνες και τους σταυρούς με πέτρινα βραχάκια και βόδια (sic), που φτιάχνουν την Ενέργεια και το Feng Shui.

Πού καιρός τώρα για κεριά και λιβάνια; Άσε που λιώνουν και λερώνουν και τα παχιά χαλιά του Μεγάρου. Α! όλα κι όλα!

Εδώ έφεραν κοντά Χριστιανούς και Κομμουνιστές, εσείς έχετε και την απαίτηση να λιώνουν οι λαμπάδες της Λαμπρής στα καλογυαλισμένα πατώματα; Πλεμπαίοι…

Restart είπαμε, όχι Καλή Ανάσταση.

Reset ευχόμαστε, όχι Καλό Πάσχα.

Ζήτω η «Χριστιανική Πρωτομαγιά»!

Νίκος Καραχάλιος

team-2020.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα