Υψηλό διακύβευμα

12:50 1/8/2019 - Πηγή: Antinews

Αξιολογότατη η κ. Ιωάννα Αγγελοπούλου.

Απαστράπτουσα, γαλβανιζέ, επαργυρωμένη αριστοκράτισσα.

Κυρία των τιμών και των προκλήσεων.

Και των προσκλήσεων.

Σε όλα τα μεγάλα γεγονότα.

Γιατί απρόσκλητη δεν δρα.

Την προσκαλούν για τα σπουδαία γεγονότα ή αυτά της προκαλούν το ενδιαφέρον της και εμφανίζεται για την πρωτοκαθεδρία;

Επικεφαλής της επιτροπής διοργάνωσης των Ολυμπιακών αγώνων το σωτήριο έτος 2004. Άψογη η τελετή έναρξης

και λήξης των Ολυμπιακών αγώνων. Δάκρυσε το πανελλήνιο. Και έπαινος της αξίζει.

Αλλά αυτή η αρχηγία για τον συντονισμό των εορταστικών εκδηλώσεων των διακοσίων χρόνων από την απελευθέρωση από τον Τουρκικό ζυγό και την Εθνική Παλιγγενεσία το έτος 2021, είναι κομμάτι δύσκολο να το αναβιώνει ιστορικά, πολιτιστικά και να τονώσει τον πατριωτισμό και το Εθνικό φρόνημα των Ελλήνων.

Μια κομψότατη κυρία δεν μπορεί να σκεφθεί ότι θα ντυθεί για να μπούμε στο κλίμα της επετείου της μεγάλης εορτής των Ελλήνων, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα ή Μαντώ Μαυρογένους. Άλλα ήθη, άλλες εποχές και άλλες συνήθειες.

Και τα τούρκικα ασκέρια που κατατυραννούσαν τους Έλληνες στην πιο απάνθρωπη σκλαβιά τετρακοσίων χρόνων, πως θα τα εμφανίσει για να αναβιώσουμε τις ιστορικές στιγμές; Και που θα βρεθούν σήμερα, Καραϊσκάκηδες, Κολοκοτρωναίοι και Μιαούληδες, που πολέμησαν τον Τούρκο και απελευθέρωσαν την Ελλάδα, όταν όλοι φοβούνται να πουν ότι η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική;

Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός, μια αισθητική και πολιτιστική εκδήλωση, που αναδεικνύει τον πολιτισμό και αποτελεί κρίκο σύνδεσης της πολιτισμικής σύμμειξης των λαών και όταν αποτυχαίνει, η πατρίδα δεν χάνεται.

Εδώ όμως το γεγονός είναι μέγιστο. Αφορά την διατήρηση αλώβητης της Εθνικής συνείδησης των Ελλήνων και την ανάδειξη του πατριωτισμού των, μέσα από τις γενναίες πράξεις των προγόνων μας, που μας χάρισαν το πολυπόθητο δένδρο της ελευθερίας και σ’ αυτό οφείλουμε τη ζωή μας.

Και το διακύβευμα είναι υψηλότατο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα