Υπόθεση Πετσίτη: Υπάλληλος του Λαυρεντιάδη πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015

13:18 4/4/2019 - Πηγή: Antinews

Νέα ντοκουμέντα έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη σχέση του Μανώλη Πετσίτη με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του newsbomb.gr, ο κ. Πετσίτης ανέλαβε να εκπροσωπεί φορολογικά τους Κύπριους δικηγόρους των offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη,

μόλις έναν μήνα πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αποκάλυψη αυτή εκθέτει τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, ο οποίος έχει επανειλημμένα επιχειρήσει να αποσυνδέσει την παρουσία Πετσίτη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους Κύπριους δικηγόρους των offshore του Λαυρεντιάδη υποστηρίζοντας πως η υπόθεση Πετσίτη αφορά "συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών".

Μάλιστα, ο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό είχε προσπαθήσει να αποκόψει πλήρως την παρουσία Πετσίτη από το μέγαρο Μαξίμου, αναφέροντας ότι "ο συγκεκριμένος άνθρωπος εργάστηκε από τις δεύτερες εκλογές του 2015, αρχές 2016 στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα σε εταιρείες με τις οποίες η κυβέρνηση είχε μπει σε τροχιά σύγκρουσης. Αυτή είναι η αλήθεια. Πέραν τούτου ουδέν”.

Πάντως σύμφωνα με τα έγραφα που παρουσιάζει το newsbomb.gr και έχουν προέλευση τις ελληνικές φορολογικές αρχές, ο κ. Πετσίτης εμφανίζεται ως φορολογικός αντιπρόσωπος των Κύπριων δικηγόρων Σωτηράκη Παναγιώτου και Λάμπρου Πιερή από τις 23 Δεκεμβρίου του 2014, ορίζοντας ως επαγγελματική του έδρα το σπίτι του στην Καισαριανή.

Οι δύο Κύπριοι δικηγόροι εντελώς "συμπτωματικά” τυγχάνουν συνεργάτες του δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος είχε συνοδεύσει τον Νίκο Παππά στο ταξίδι του στη Βενεζουέλα το 2013.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι δικηγόροι ήταν και συνεργάτες του φίλου του κ. Παππά, Αρτέμη Αρτεμίου, το πιο λογικό είναι να υποθέσει κανείς πως ο υπουργός γνώριζε για αυτή την επαγγελματική σχέση. Και αυτό είναι το πιο λογικό να υποθέσει κανείς διότι η συνεργασία είχε αναπτυχθεί μεταξύ δύο κοινών του φίλων.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα