Υποψηφιότητες ΣΥΡΙΖΑ για Δήμο Αθηναίων: Πολύ κακό για το τίποτα

Η "πασαρέλα" των υποψηφιοτήτων που εμφανίζεται αυτές τις ημέρες σχετικά με το ποιος ( ή ποια) θα πάρει το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων, μάλλον δεν απηχεί στην συριζαική πραγματικότητα.

Από όσα "λαμπερά" ή μη ονόματα που ακούστηκαν ως πιθανοί υποψήφιοι του κυβερνώντος κόμματος για τον Δήμο της Αθήνας, κανένα δεν φαίνεται να έχει πιθανότητες να κατέβει στη μάχη της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με εξόχως καλά πληροφορημένες

πηγές εξάλλου, ο τελικός υποψήφιος που θα "κατεβάσει" ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο της Αθήνας δεν συγκαταλέγεται στα ονόματα που έχουν γραφεί και ακουστεί.

Μηδέ θα είναι πρόσωπο από τον αθλητικό χώρο, όπως θρυλείται τα τελευταία 24ωρα, μετά από τη σιβυλλική αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξή του στον Alpha περί προσώπου "που δεν ξέρει να χάνει".

Όπερ σημαίνει ότι ούτε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, Ούτε η Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη "παίζουν" σοβαρά ως υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο της Αθήνας. ( ο πρώτος το διέψευσε ήδη χθες).

Η μοναδική πρόταση από όσες ακούστηκαν που βρέθηκε πράγματι στο τραπέζι των συζητήσεων, είναι του ΝάσουΗλιόπουλου, ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ούτε αυτή έχει σοβαρές πιθανότητες να προχωρήσει.

Ο ίδιος ο κ. Ηλιόπουλος ωστόσο χθες ( ρ/σ News247) δήλωσε διαθεσιμότητα εάν και εφόσον του ζητηθεί.

Κουμουνδούρου Vs Μαξίμου

Εξ όσων διαφαίνεται και από τη δυστοκία την οποία εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του προσώπου που θα ρίξει στη μάχη της Αθήνας κόντρα στο φαβορί Κώστα Μπακογιάννη, υπάρχει "διάσταση" στρατηγικής ανάμεσα στο κόμμα και το Μαξίμου.

Στην Κουμουνδούρου, επιθυμούν για υποψήφιο, ένα πρόσωπο που να προέρχεται από τα σπλάχνα του κόμματος ακόμη και αν ένεκα χαμηλής αναγνωρισιμότητας δυσκολευτεί να καταγράψει υψηλό σκορ στην κάλπη.

Από την άλλη πλευρά, ο Αλέξης Τσίπρας, δεν φαίνεται διατεθειμένος να πετάξει "λευκή πετσέτα" στη μάχη της Αθήνας και επιθυμεί υποψηφιότητα που να διεκδικήσει ( όσο μπορεί) τη μερίδα του λέοντος στις προτιμήσεις των αθηναίων ψηφοφόρων.

Ο κ. Ηλιόπουλος συνεπώς, παρότι χαίρει της εκτίμησης κόμματος ( το οποίο και τον πρότεινε) και Μαξίμου για τις επιδόσεις του εντός της Κυβέρνησης, δεν πρόκειται να λάβει το πράσινο φως από την Ηρώδου Αττικού καθώς άλλες είναι οι "βουλές" του κ. Τσίπρα.

Αυτό που τονίζεται εξάλλου από παροικούντες στους κυβερνητικούς διαδρόμους, η υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο της Αθήνας θα είναι προσωπική απόφαση του Αλέξη Τσίπρα.

Το εάν έχει βρεθεί τελικώς το πρόσωπο που θα πάρει το συριζαικό χρίσμα είναι άγνωστο αλλά σχεδόν σίγουρο είναι ότι ακόμη και εάν έχει βρεθεί δεν "πρόκειται να είναι κανένα από τα ονόματα που έχουν ακουστεί" , όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Capital.gr , αρμόδια πηγή που βρίσκεται εγγύτατα στον κ. Τσίπρα.

Η απόφαση πάντως έχει αργήσει να ληφθεί και σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, αναμένεται το θέμα να κλείσει εντός των επόμενων δέκα ημερών.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα