Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο εργοστάσιο μπαταριών στην Ξάνθη

21:20 1/5/2018 - Πηγή: Antinews

Περιορίστηκε, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στο κτήριο φόρτισης μπαταριών που καλύπτει συνολική έκταση 1000 τετραγωνικών μέτρων.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρία αναφέρει ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και δεν υπάρχει κίνδυνος έκλυσης τοξικών αερίων στην περιοχή με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, ωστόσο, να έχει ζητήσει

να συνεδριάσει το τοπικό συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας.

Στη σύσκεψη έχει κληθεί να συμμετάσχει και ο διοικητής του νοσοκομείου Ξάνθης, ενώ με εντολή του διοικητή του ΕΚΕΠΥ, Νίκου Παπαευσταθίου, το νοσοκομείο τέθηκε σε ετοιμότητα.

Στις 6 το απόγευμα έξαλλου, αναμένεται η τοπική αυτοδιοίκηση να ενημερωθεί για τις τελευταίες μετρήσεις στην ατμόσφαιρα από τους καθ’ ύλην αρμοδίους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αντιδήμαρχος του δήμου Τοπείρου Ξάνθης, Σάκης Λουκμακιάς, εμφανίστηκε ανήσυχος, σημειώνοντας ότι οι πρώτες μετρήσεις δεν είναι ενθαρρυντικές κυρίως σε ό,τι αφορά το μόλυβδο που έχει εκλυθεί, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί να ληφθούν έκτακτα μέτρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρίας:

«Σήμερα, 1η Μαΐου, λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο εργοστάσιο μπαταριών της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT στο Όλβιο Ξάνθης. Εφαρμόζοντας απόλυτα το σύστημα εκτάκτων αναγκών και τηρώντας τις διαδικασίες ασφαλείας, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, και όλοι οι εργαζόμενοι είναι απόλυτα ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία ήδη έχει τεθεί υπό έλεγχο. Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή.

Η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές. Εφόσον παραστεί ανάγκη η εταιρεία θα εκδώσει νέα ανακοίνωση».

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα