Υπέρ της άρσης ασυλίας της Χρυσής Αυγής ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ξεφτίλα παραμένει

21:44 4/3/2014 - Πηγή: Antinews

Έστω και την τελευταία στιγμή, έστω και με την ξεφτίλα να επικρέμαται πάνω από την Κουμουνδούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ταχθεί υπέρ της άρσης της ασυλίας της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, το κόμμα είναι βαθιά διχασμένο καθώς υπάρχουν ακόμη πολλοί που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να γίνει έτσι κι ότι εξυπηρετείται η σκοπιμότητα της κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κορυφαία στελέχη

όπως ο Ν. Βούτσης έλεγαν ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να τεθεί ενώπιον του νόμου κι όχι εκτός νόμου.

Δεν εξηγούσαν ωστόσο πώς θα γίνει αυτό αν δεν αρθεί η ασυλία τους, ωστόσο, είναι το λιγότερο μπροστά στην αθλιότητα που στο παρά πέντε αποφεύχθηκε.

Ο προβληματισμός έγκειται στο ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τότε -κατά ορισμένα στελέχη- υπάρχει ο φόβος να δημιουργηθεί η εντύπωση πως η ΧΑ είναι ένα αντισυστημικό κόμμα το οποίο όλοι πολεμούν.

Από την άλλη, ο φόβος να φανεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την ΧΑ είναι ακόμη μεγαλύτερος, στην περίπτωση που δεν ψηφίσει την άρση ασυλίας των βουλευτών.

Η πρόταση παραπέμπεται πλέον στη συνεδρίαση της ΚΟ την επόμενη εβδομάδα, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνοδευτεί από ένα πολιτικό κείμενο που θα αναδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής.

Αυτό, όμως, που μένει απ' όλη αυτή την υπόθεση είναι ότι το... αριστερό, προοδευτικό κόμμα εμφανίζεται να συντάσσεται με τη Χρυσή Αυγή, να είναι βαθιά διχασμένο και να μην μπορεί να κλείσει την πληγή που άνοιξε με μια μεσοβέζικη πρόταση που ψηφίστηκε στην πολιτική γραμματεία.

Η ουσία είναι ότι το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της χώρας εμφανίζεται να αμφισβητεί τα στοιχεία της δικαιοσύνης και το πόρισμα που εστάλη στη Βουλή. Κι εμφανίζεται να στηρίζει τις θέσεις ενός ναζιστικού κόμματος που δεν κρύβει το παρελθόν του.

Η Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Το ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την σημερινή συνεδρίασή της, αποφάσισε να εισηγηθεί προς την Κ.Ο. την υπερψήφιση της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Η ΠΓ θεωρεί πως η συγκεκριμένη στάση κατά την ψηφοφορία στη βουλή δεν σχετίζεται με το θέμα που έχει ανοίξει από διάφορες πλευρές, της απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή είχε υποστηρίξει πως η Χρυσή Αυγή θα πρέπει να τεθεί ενώπιον του νόμου.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα