Υγεία, δύναμη, ευτυχία σε όλους!

01:28 1/1/2012 - Πηγή: Antinews

1. 972. 764 ξεχωριστές ευχές (όσες και οι ξεχωριστοί επισκέπτες του Antinews την χρονιά που πέρασε), για δύναμη, υγεία, ευτυχία.

Και ένα μεγάλο ευχαριστώ, από βάθη καρδιάς, στους σχολιαστές μας. Μαζί σας φτιάξαμε έναν τόπο πραγματικής επικοινωνίας, ζήσαμε μεγάλες στιγμές ανάτασης, αλλά και οδυνηρές περιόδους θλίψης και απώλειας.

Συμφωνήσαμε, διαφωνήσαμε, αλληλοσπαραχθήκαμε, αγαπηθήκαμε, αλλά πάνω απ΄ όλα συζητήσαμε. Κάναμε δηλαδή όλα αυτά για τα οποία αξίζει κανείς να ζει.

Οι εχθροί μας μπορούν,

ελεύθερα και δημοκρατικά, να συνεχίσουν να έχουν φρικτούς ανοργασμικούς εφιάλτες.

Γιατί, όπως λέει και ο φίλος μου ο Σπύρος στην Καρδίτσα, η Δημοκρατία είναι,  σαν το σεξ. Ένας είναι μοναρχία, δύο είναι στείρος δικομματισμός. Από τρεις και πάνω δικαιώνεται ο λαός.

Οπότε μην παραπονείστε με την συγκυβέρνηση, βρισκόμαστε σε πορεία δικαίωσης

Φοβούμαι όμως ότι θα είναι μια δικαίωση σαν τις … αισθησιακές ταινίες του Star. Δεν μπαίνουν ποτέ στο ψητό. Εκεί που πας να φτιαχτείς, βάζουν μια διαφήμιση και σ΄ αφήνουν στα κρύα του λουτρού. Όλο μεγάλα λόγια είναι.

Κτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, αλλά δεν σπάει. Ούτε ο τοίχος. Αυτό λέγεται αδιέξοδο.

Ούτε τον Γιωργάκη δεν μπορούν να βάλουν στη θέση του.

Κατά, τα άλλα το …μεσοπρόθεσμο 2012 έρχεται με κακούς οιωνούς. Ο νέος χρόνος μας βρίσκει με μια τρικομματική Κυβέρνηση, μια «ανήμπορη  κοινωνική εξέγερση» και μια οικονομία σε τρομακτικά παρατεταμένη ύφεση.

Το 2012 βρίσκει επίσης όλα τα ελληνικά κόμματα μπερδεμένα λίγο ή πολύ. Η ΝΔ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη εσωτερική ιδεολογική και πολιτική διαμάχη για την στάση που πρέπει να κρατήσει απέναντι στην πρωτοφανή κρίση. Ουσιαστικά παλεύει το παλιό με του καινούργιο και από την έκβαση αυτής της μάχης θα εξαρτηθεί όχι μόνο το μέλλον της ΝΔ, αλλά το μέλλον του τόπου.

Επειδή, αδέλφια, εμείς μόνο μπορούμε να αναγεννηθούμε εκ βάθρων και να βρούμε την άκρη. Μόνο σε αυτό το απίθανο μίγμα παλαιοδεξιών, δεξιών, ορθόδοξων, νεοορθόδοξων. λαϊκοδεξιών, φιλελεύθερων, αριστερών, κομουνιστών και θατσερικών που συσπειρώνονται γύρω από τον Σαμαρά και του φωνάζουν κάθε μέρα “άντε ρε μεγάλε, τι κάνεις επιτέλους” υπάρχει ελπίς.

Το ΠΑΣΟΚ μας τελείωσε κι αυτό που θα κάνουν μόνο στο εξής είναι να βγάλουν απο πάνω τους τη «ρετσινιά» του Μνημονίου και της παράδοσης της χώρας στην τρόικα.

Η Αριστερά βρίσκεται μπροστά σε αυτό που διαλαλούσε επί δεκαετίες, αλλά δεν έχει ούτε θα έχει σχέδιο λύσης περιορισμένη στα ιδεολογικά της όρια.

Η ύφεση όμως δεν είναι οι μόνο οι αρνητικοί ρυθμοί ανάπτυξης, δεν είναι κατάσταση για ακαδημαϊκές ατέρμονες συζητήσεις, δεν είναι άσκηση για οικονομολόγους με απλοϊκά διαγράμματα, δεν είναι ένα πρωτόγνωρο «φαινόμενο» που χρήζει ανάλυσης, δεν είναι πεδίο για μικροκομματική προπαγάνδα . Είναι λουκέτα, είναι ανεργία, είναι αποκλεισμός εκατοντάδων χιλιάδων από την οικονομική ζωή, είναι δυστυχία. Όποιοι δεν κατανοούν –σε πολιτικό επίπεδο- αυτή την απλή σκέψη θα ξεπεραστούν από τη ζω

Keywords
Τυχαία Θέματα