Ξεκίνησε ο μαραθώνιος στη Βουλή για τη ψήφιση του Μνημονίου (δείτε live)

Με μεγάλη καθυστέρηση, μετά και τη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, ξεκίνησε ο μαραθώνιος στη Βουλή για τη ψήφιση του νέου μνημονίου, διαδικασία η οποία δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Η συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών σχετικά με το σχέδιο νόμου για τη συμφωνία με τους εταίρους της χώρας, ξεκίνησε λίγο πριν από τις 11 το

πρωί, αποφασίζοντας κατά πλειοψηφία να ακολουθηθεί η διαδικασία του κατεπείγοντος.

Την ανάγκη να ακολουθηθεί η διαδικασία του κατεπείγοντος επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος προκειμένου, αύριο, με μια συμφωνία και στο Eurogroup, να αποφευχθεί ένα δάνειο - γέφυρα, αλλά να υπάρξει μια κανονική συμφωνία.

Υπέρ της διαδικασίας τοποθετήθηκαν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, ο εισηγητής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης και οι ειδικοί αγορητές Χάρης Θεοχάρης (Ποτάμι), Δημήτρης Καμμένος (ΑΝ.ΕΛ.) και Γιάννης Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ).

Παρωδία που προσβάλει το ρόλο του Κοινοβουλίου χαρακτήρισε την όλη διαδικασία ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και τάχθηκε κατά του κατεπείγοντος. Κατά τάχθηκε και ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα