Ξαναζεσταμένες υποσχέσεις Τσίπρα σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες

Ξαναζεσταμένες υποσχέσεις για θετικά μέτρα και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες "σέρβιρε" ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη.

Ο κ. Τσίπρας απέκρουσε τις αιτιάσεις ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν απευθύνθηκε στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες λέγοντας μάλιστα ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, απαριθμώντας απολογιστικά μέτρα που ελήφθησαν κατά την διακυβέρνησή του.

Στο ίδιο πλαίσιο, προσπαθώντας να "κλείσει" το μάτι στους μικρομεσαίους, προσπάθησε να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την "υγιή" επιχειρηματικότητα των μικρομεσαίων και την Ν.Δ με αυτή της "αρπαχτής" και των πολυεθνικών κολοσσών.

"Το δικό μας σχέδιο και αυτό της ΝΔ, προωθούν δύο τελείως διαφορετικά μοντέλα για την παραγωγή και την επιχειρηματικότητα.

Ξέρετε, οι αντίπαλοι μας προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αντίληψη ότι είναι γενικώς υπέρ της επιχειρηματικότητας.

Ότι όλοι οι επιχειρηματίες, ανεξαρτήτως μεγέθους, αντικειμένου και μέσου της επιχείρησης τους, είναι το ίδιο.

Όμως το ξέρετε καλύτερα από τον καθένα, ότι αυτό είναι μια τεράστια πλάνη.

Για παράδειγμα πως είναι δυνατόν ο επιχειρηματίας που θέλει να χτίσει ένα mall, να έχει τα ίδια συμφέροντα με όσους έχουν μαγαζιά σε εκείνη την περιοχή;

Υπάρχει η έντιμη επιχειρηματικότητα και η επιχειρηματικότητα της αρπαχτής. Νομίζω ότι εδώ παίζεται ένα πολύ περίεργο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που μόνο στόχο έχει να χαϊδέψει αυτιά και τελικά να υπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου πλούτου ζημιώνοντας εν τέλει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις", είπε.

Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε τα μέτρα που έχει ήδη εξαγγείλει:

-Να μειώσουμε την προκαταβολή φόρου στο 50% για τα φυσικά πρόσωπα και στο 80% για τις επιχειρήσεις

-Να μειώσουμε το πρώτο κλιμάκιο του φόρου εισοδήματος στο 20%

-Να καταργήσουμε την εισφορά αλληλεγγύης για εισόδημα μέχρι 20.000

-Να μειώσουμε τον δεύτερο συντελεστή του ΦΠΑ από το 13% στο 11%

-Να αυξήσουμε το συντελεστή αποσβέσεων στο 150%.

Επίθεση σε Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας, υπηρετώντας το νέο "στρατήγημα" του ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια αποδόμησης των δεσμεύσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη περί μείωσης φόρων

Είπε: "Είδα τον κ. Μητσοτάκη να αναφέρεται χθες στα μέτρα που έχει εξαγγείλει για τη φορολογία.

Αφού μας έλεγε ότι αν εκλεγεί θα ξεκινήσει αν μειώνει φόρους, τώρα ο άνθρωπος βάζει αφετηρία εφαρμογής των βασικών φορολογικών του εξαγγελιών το 2021.

Την ίδια στιγμή που μας επιτίθεται για αφαίμαξη της μεσαίας τάξης και των μικρομεσαίων, ο κ. Μητσοτάκης καταθέτει ένα πρόγραμμα υπό αναστολή.

Λιγότεροι φόροι από το 2021 και βλέπουμε".

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords