«Βρώμικα παιχνίδια» στην πλάτη της ΝΔ

Μαχαιριά στο μαλακό υπογάστριο της Νέας Δημοκρατίας και ουσιαστικά τη δημιουργία προϋποθέσεων για να μείνει ο Τσίπρας και το μπουλούκι του για χρόνια στην εξουσία, ετοιμάζονται να δώσουν διάφοροι «πατριώτες» της κακιάς ώρας.

Το Antinews πρώτο αποκάλυψε ότι την επόμενη εβδομάδα πιθανότατα ο Τάκης Μπαλτάκος θα ανακοινώσει τη δημιουργία κόμματος.

Οι νέες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι οι «ηγέτες» της νεοδεξιάς βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με μητροπολίτες

οι οποίοι θα ήθελαν να συνδράμουν παρασκηνιακά στο νέο εγχείρημα. Επίσης, στο παρασκήνιο γίνονται κουβέντες με πρώην βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που είτε παραμένουν στο κόμμα και θα φύγουν είτε έχουν απομακρυνθεί πιστεύοντας ότι η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη είναι πιο κεντρώο απ' ότι δεξιό κόμμα.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η ίδρυση νέου κόμματος θα γίνει στην παρούσα χρονική στιγμή όπου στην πρώτη γραμμή βρίσκεται το Προσφυγικό αλλά κυρίως άνοιξε ξανά θέμα «Μακεδονικού». Οι σκελετοί που βγήκαν από τα ντουλάπια βολεύουν πολύ εκείνους που νομίζουν ότι είναι πιο πατριώτες από άλλους.

Είναι προφανές ότι το νέο κόμμα θα κινείται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και μέχρι τις παρυφές της Χρυσής Αυγής, αν και πολλοί δεν θα είχαν αντίρρηση να τραβήξουν στελέχη και ψηφοφόρους από την οργάνωση του Μιχαλολιάκου. Άλλωστε, πολλές από τις απόψεις τους ταυτίζονται και πολλές από τις πατριωτικές κορώνες και τον λαϊκίστικο λόγο είναι κοινές και στους δύο χώρους.

Δεν αποκλείεται στο μέλλον να βρει στέγη στο νέο κόμμα που θα σχηματιστεί και ο... Πάνος Καμμένος ο οποίος με τη φόρα που έχει πάρει δεν θα βρει ούτε την ψήφο του στις επόμενες εκλογές. Τώρα μάλιστα που από τα... τέσσερα του Μνημονίου έχει πέσει και κάνει έρπην στα πόδια του Τσίπρα, είναι πιο εύκολο να καταλάβει ο κόσμος με τι ανθρώπους έχει να κάνει. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα διαλυθούν μόλις ο Τσίπρας τους πετάξει σαν την τρίχα απ' το ζυμάρι. Όπως είναι γνωστό, οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» προορίζονται για μια δουλειά, την κάνουν και μετά τρώνε και μια φάπα στο σβέρκο και πάνε σπίτι τους.

Που αλλού θα βρει καλύτερη στέγη ο ακομβίωτος στρατηγός από ένα δεξιό κόμμα που σίγουρα θα ήθελε να έχει και ορισμένους «ψεκασμένους» στις τάξεις του; Να δούμε βεβαίως πώς θα συνυπάρξουν όλοι αυτοί μαζί. Κυρίως ορισμένοι Ελληναράδες που έχουν πάρει πιστοποιητικό εθνικών φρονημάτων και δεν επιτρέπουν σε κανέναν άλλο να μιλά για την πατρίδα. Είναι σαν τον Τσίπρα, ο οποίος έχει το μονοπώλιο στην ευαισθησία και τον ανθρωπισμό, αλλά από την αντίθετη πλευρά. Μονοπώλιο στον πατριωτισμό, όμως, κανείς δεν μπόρεσε να κατοχυρώσει. Και σίγουρα δεν θα το κάνει Μπαλτάκος με την παρέα των αποτυχημένων βουλευτών και πολιτευτών.

Αλλά επειδή για να στηρίξεις κόμμα πρέπει να έχεις και λεφτά θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μια συζήτηση γύρω από το ποιοι επιχειρηματίες θα βάλουν τα φράγκα τους στο νεοδεξιό κόμμα. Γιατί αν είναι τίποτε τελειωμένοι μαστούρηδες, φυγόδικοι επιχειρηματίες και εγκληματικές οργανώσεις της νύχτας που έχουν βάλει το κοστούμι του λεφτά, τότε ζήτω που καήκαμε.

Κι εν πάση περιπτώσει το μόνο που θα καταφέρουν όσοι θέλουν να ιδρύσουν κόμμα στα δεξιά της ΝΔ είναι να αποδυναμώσουν το κόμμα που διεκδικεί τώρα την εξουσία. Εκτός κι αν θέλουν να κάνουν αυτό ακριβώς. Να πάρουν ένα ποσοστό και μετά να παζαρέψουν με τον Κυριάκο την είσοδό τους σε υπουργικά γραφεία, όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, και με προφανή σκοπό άλλος να κάνει ευκολότερα τις δουλίτσες του, άλλος να επανέλθει στη Βουλή κι άλλος να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να γίνει πολιτικός παράγων με δύναμη και φωνή.

Πρόκειται ασφαλώς για βρώμικα πολιτικά παιχνίδια που ο κόσμος έχει σιχαθεί και θα πρέπει να απορρίψει. Ο εχθρός βρίσκεται έξω από τις πύλες της ΝΔ και είναι ο Τσίπρας και η παρέα του. Αυτός πρέπει να φύγει, αυτός πρέπει να τιμωρηθεί για όσα έχει κάνει. Αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει ενωμένη η ΝΔ και με δυνατή φωνή να πείσει τον κόσμο ότι είναι εναλλακτική δύναμη. Καλώς ή κακώς ο κόσμος ψήφισε τον Μητσοτάκη και μ' αυτόν θα πορευτεί μέχρι τις εκλογές, όπου και θα αξιολογηθεί. Έχει πολλά να μάθει και πολλά λάθη να αποφύγει, όπως την αποϊδεολογικοποίηση της ΝΔ, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να διαλυθεί το κόμμα για να κάνουν καπετανάτα και συνιστώσες κάποιοι μωροφιλόδοξοι. Βλέπει ο Τσίπρας από το Μαξίμου το χάλι που πάει να δημιουργηθεί ξανά στη ΝΔ και γελάει. Να δούμε αν ο Μπαλτάκος και η παρέα του θα τον κάνουν να γελάσει ακόμη περισσότερο. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η δεξιά παράταξη έδινε πάντα δωράκια στους αντιπάλους της, γι' αυτό κι έμεινε στο περιθώριο της πολιτικής επί χρόνια. Κυρίως δε άφησε την Αριστερά να κυριαρχήσει στην ελληνική κοινωνία. Αν θέλουν κάτι τέτοιο ορισμένοι άνθρωποι που νομίζουν ότι απέκτησαν ξαφνικά μπόι, ας συνεχίσουν τον ολισθηρό δρόμο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα