Βρετανία: ο ευρωσκεπτικιστής Φίλιπ Χάμοντ νέος υπουργός Εξωτερικών

Ο ευρωσκεπτικιστής Φίλιπ Χάμοντ, μέχρι σήμερα υπουργός Άμυνας, είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών, ανακοίνωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Η παραίτηση του Γουίλιαμ Χέιγκ από το υπουργείο Εξωτερικών οδήγησε σε μικρό ανασχηματισμό της βρετανικής κυβέρνησης. Η Νίκι Μόργκαν αναλαμβάνει και υπουργός Παιδείας, ενώ διατηρεί τη θέση της ως υπουργός Γυναικείων Υποθέσεων και Ισότητας, ενώ η Λιζ Τρους αναλαμβάνει υπουργός Περιβάλλοντος Γεωργίας και Τροφίμων.

Σημειώνεται ότι ο Χάμοντ θεωρείται υπέρμαχος των περικοπών στις δαπάνες προϋπολογισμού

και είναι εξαιρετικά επιφυλακτικός έναντι της ΕΕ, λέγοντας ότι θα ήταν καλύτερο για την Βρετανία να αποχωρήσει από την Ένωση εάν ο Κάμερον δεν κατορθώσει να επιτύχει καλύτερους όρους. Η εμμονή του στις λεπτομέρειες λέγεται ότι ήταν αυτή που έκανε τον Κάμερον να τον επιλέξει, καθώς αναζητούσε κάποιον με αντοχές ώστε να επιμείνει στον επαναπατρισμό των εξουσιών από τις Βρυξέλλες και να επαναδιαπραγματευθεί τις σχέσεις της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διάδοχος του Χάμοντ είναι ο Μάικλ Φάλον, ο οποίος διετέλεσε υπουργός για την Επιχειρηματικότητα και υπουργός Ενέργειας. Ο Γουίλιαμ Χέιγκ υπέβαλε την παραίτησή του τη Δευτέρα το βράδυ προκειμένου να αναλάβει επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων.

http://www.theguardian.com/politics/2014/jul/15/philip-hammond-eurosceptic-foreign-secretary

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα