«Βόμβες» Κούγια για την υπόθεση Πισπιρίγκου - «Δεν έχω εμπιστοσύνη στην προανάκριση της Αστυνομίας»

16:27 2/4/2022 - Πηγή: Antinews

Μη βιάζονται κάποιοι να βγάλουν καταδικαστική απόφαση πριν κρίνει η Δικαιοσύνη, αφού μια προανάκριση της Αστυνομίας με την οποία προφυλακίζεται ένας πολίτης ως κατηγορούμενος δε λέει κάτι πριν αποφανθεί τελεσίδικα το δικαστήριο, υποστήριξε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, σχολιάζοντας όσα λαμβάνουν χώρα στην υπόθεση της Πάτρας, μετά τη σύλληψη της μητέρας των 3 παιδιών.

Ο γνωστός ποινικολόγος διευκρίνισε ότι δεν έχει εμπλακεί στην υπόθεση. Έκανε λόγο για «κανιβαλισμό» από την πλευρά συγκεκριμένων

εκπομπών, δημοσιογράφων και «ειδικών» ενώ έδειξε να κρατά αποστάσεις από τα όσα φέρονται να υποστηρίζουν οι αστυνομικές αρχές για τον ρόλο που κατηγορείται ότι είχε η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την ανίχνευση της ουσίας (κεταμίνη) που βρέθηκε στο σώμα της Τζωρτζίνας.Ο κ. Κούγιας, στο νυχτερινό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel με τον Γιώργο Μελιγγώνη, πέταξε «βόμβες» τονίζοντας ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στην προανάκριση της Αστυνομίας!

«Δεν έχω εμπιστοσύνη στην προανάκριση της Αστυνομίας. Μόνο τον τελευταίο χρόνο αθωώθηκαν 7 άτομα που τα είχαν προφυλακίσει»

«Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη, θα το πω ευθέως, διαχρονικά στην προανάκριση της Αστυνομίας», ανέφερε συγκεκριμένα σημειώνοντας ότι «μόνο τον τελευταίο χρόνο αθωώθηκαν από το δικαστήριο 7 κατηγορούμενοι που η Αστυνομία έβαλε στη φυλακή, τους έφερε από το εξωτερικό με εντάλματα σύλληψης, έμειναν κατηγορούμενοι 18 μήνες και αθωώθηκαν πανηγυρικά».

«Δε σημαίνει τίποτα όταν η Αστυνομία έχει κάνει μια δικογραφία», συνέχισε ο γνωστός ποινικολόγος. «Σημαίνει πολλά όταν το Δικαστήριο πει ότι η δικογραφία είναι σωστή» πρόσθεσε.

«Έλεγαν για ασφυκτικούς θανάτους και σε ένα εικοσιτετράωρο μιλάνε για δηλητηρίαση»

Όσον αφορά στην Κεταμίνη, ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι αρχικά, τόσο δημοσιογράφοι, όσο και «ειδικοί» έκαναν επί σειρά ημερών λόγο για ασφυκτικούς θανάτους των παιδιών. «Μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο περάσαμε σε θάνατο με δηλητηρίαση», πρόσθεσε, δείχνοντας να αναρωτιέται για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε η μητέρα να το χορηγήσει, υπογραμμίζοντας ότι το «συγκεκριμένο φάρμακο για να το πάρεις όχι απλά θέλεις ειδική συνταγή, περνάς από Ιερά Εξέταση».

«Αλλοιώνουν τον χαρακτήρα μιας δίκαιης δίκης. Αν είναι αθώα, ποιος θα αντέξει να βγει να το πει όταν την έχουν προκαταδικάσει;»

Στο ίδιο πλαίσιο, προηγουμένως ο κ. Κούγιας είχε σχολιάσει ιδιαίτερα καυστικά τον τρόπο με τον οποίο έχουν παρουσιάσει εκπομπές και «ειδικοί» την υπόθεση της Πάτρας, δημιουργώντας επί της ουσίας την αίσθηση ότι η κατηγορούμενη ήδη έχει κριθεί και καταδικαστεί. Ακόμη και στα πιο ειδεχθή εγκλήματα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στο τεκμήριο της αθωότητας, τόνισε, «αλλιώς αλλοιώνεται ο χαρακτήρας μιας δίκαιης δίκης». «Ποιος έλεγχος θα αντέξει αύριο να πει “αθώα” η συγκεκριμένη, όταν έχει βγει η μισή Ελλάδα, έχουν βγει δημοσιογράφοι και από το πρωί μέχρι το βράδυ την έχουν προκαταδικάσει;» αναρωτήθηκε επισημαίνοντας ότι προσφέρουν κακές υπηρεσίες στο λειτούργημα του ποινικολόγου όσοι δικηγόροι παραιτούνται από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα