«Βοήθεια, το «φάντασμα» του Σαμαρά με κυνηγάει»

Όπως είχαμε γράψει και στην προηγούμενη σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, ο Τσίπρας πρέπει να βλέπει τον Σαμαρά στον ύπνο του κάθε μέρα. Έχει γίνει ο εφιάλτης του, δε μπορεί, αντί για την... Περιστέρα δίπλα του θα έχει το ομοίωμα του πρώην πρωθυπουργού και θα του πετάει βελάκια.

Ακόμη και για τον Παναθηναϊκό να μιλήσουν πάλι τον Σαμαρά

θα θυμηθεί. Ακόμη και για αυτοκίνητα να συζητήσει με τους φίλους του θα βρει κάτι να πει για τον πρώην πρωθυπουργό. Θα πρέπει να το προσέξει πολύ αυτό ο Αλέξης γιατί η αρρώστια λέγεται... εμμονή.

Ακόμη και στο θέμα της ασφάλειας της χώρας και στο προσφυγικό πάλι ο Σαμαράς ήταν το «μενού». Τι ακροδεξιό τον είπε, τι ότι δυσφήμιζε την Ελλάδα, τι ότι αν ήταν ακόμη πρωθυπουργός θα αντιμετώπιζε με αστυνομικά μέτρα τους πρόσφυγες.

Ο κ. Τσίπρας, θέλοντας να κάνει σύγκριση με την κυβέρνηση Σαμαρά δήλωσε «ότι η δημοκρατική διακυβέρνηση απαιτεί από την αστυνομία, καταπολέμηση του εγκλήματος και διασφάλιση τάξης με αποφυγή αυθαιρεσίας και διαφύλαξη δικαιωμάτων. Ορισμένες διαφορές μας με την προηγούμενη κατάσταση, δηλαδή με τις κυβερνήσεις της ΝΔ, έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας, μεταξύ προοδευτικής αντίληψης για τον ρόλο του κράτους και τη συντηρητική αντίληψη».

Με απλά λόγια ο πρωθυπουργός απλά περιέγραψε τους δύο διαφορετικούς κόσμους στους οποίους κινούνται οι πολιτικοί χώροι στην Ελλάδα. Η Αριστεράς της αφασίας, του μπάφου, της πρέφας στα Εξάρχεια ζητά «χαλαρή αστυνομία», αφοπλισμένη ουσιαστικά. Ζητά ένα προσφυγικό όπου στο όνομα κάποιας άδηλης αλληλεγγύης θα είναι η χώρα «μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνετε». Θα είναι επίσης μια Ελλάδα όπου ασφάλεια θα ονομάζεται το μπάχαλο των αναρχικών, η παρέλαση των οπλισμένων του Ρουβίκωνα ή η αποφυλάκιση τρομοκρατών που έχουν αιματοκυλίσει την Ελλάδα. Μόλις προχθές μια παρέα αργόσχολων νεαρών πήγαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να διαμαρτυρηθούν γενικώς και αορίστως και βρόμισαν τους τοίχους με συνθήματα. Μόλις έπιασαν δύο – τρεις προς γνώση και συμμόρφωση βγήκε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στον υπουργό. Η ίδια νεολαία που είναι «πρωτοπόρα» στις ανακοινώσεις υπεράσπισης μπαχαλάκηδων. Αλλά... μ' όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.

Η Ελλάδα του Τσίπρα είναι μια χώρα που δεν έχει σύνορα πουθενά, που πρέπει να ανέχεται τους πάντες, που θα διαλύει την αστυνομία, θα αφήνει ανεξέλεγκτους τους πάντες ή θα κάνει τους τρομοκράτες συνομιλητές του πολιτικού συστήματος με «μεσάζοντα» τον Λάμπρου.

Η Ελλάδα που υπηρέτησε ο Σαμαράς και συνεχίζει να υπερασπίζεται η Νέα Δημοκρατία έχει διαφορετικές αξίες. Θέλει μια χώρα νοικοκυρεμένη, ασφαλή, που να σέβεται απόλυτα τα ανθρώπινα δικαιώματα και να βοηθά τους αδύναμους. Αλλά που ταυτόχρονα δεν θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις πλήρους αποσύνθεσης της ελληνικής κοινωνίας στο όνομα ενός δήθεν ανθρωπισμού. Διότι δεν είναι δα και οι αριστεροί πιο... ανθρωπιστές απ' όλους τους άλλους. Η Σοβιετική ιστορία άλλωστε βρίθει από... ανθρωπισμό.

Η ΝΔ θέλει μια χώρα περήφανη κι όχι κουρελιασμένη, που να ικετεύει και να μη μπορεί να σταθεί στα πόδια της, όπως κατάφερε να την μετατρέψει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχουν, λοιπόν, χαώδεις κοινωνικές και πολιτισμικές διαφορές με την αριστερά της τζάμπα αλληλεγγύης που όμως βγάζουν μερικά εκατομμυριάκια οι... αλληλέγγυοι.

Υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ Τσίπρα και Σαμαρά. Και σε πολιτικό και σε μορφωτικό επίπεδο. Είναι τίτλος τιμής να σε βρίζει το παιδάκι των Εξαρχείων.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα