Βαριά πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στα Πανεπιστήμια

Βαριά πολιτική ήττα υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στα Πανεπιστήμια όπου προσπάθησε κι εκεί να κάνει… επιδρομή. Αφού απέτυχε στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές, το Βατερλό του ήταν ακόμη μεγαλύτερο στις πρυτανικές εκλογές σε Καποδιστριακό και Μετσόβιο.

Ο πρόεδρος της Νομικής Σχολής κ. Θεόδωρος Φορτσάκης

είναι ο νέος πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς συγκέντρωσε 810 ψήφους κατά τον σημερινό δεύτερο γύρο των πρυτανικών εκλογών.

Δεύτερος με 548 ψήφους κατετάγη ο καθηγητής Παιδιατρικής κ. Γεώργιος Χρούσος, ενώ 63 καθηγητές και μέλη ΔΕΠ ψήφισαν λευκό.

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο εξελέγη νέος πρύτανης, ο κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών κ. Ιωάννης Γκόλιας με 268 ψήφους μετά την ηλεκτρονική ψηφοφορία που διενεργήθηκε την Παρασκευή. Δεύτερος κατετάγη ο κ. Δημήτριος Τσαμάκης, κοσμήτορας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών με 187 ψήφους, ενώ καταμετρήθηκαν και 7 λευκές ψήφοι. Ο κ. Γκόλιας συγκοινωνιολόγος, έχει διατελέσει κοσμήτορας της σχολής Πολιτικών Μηχανικών, γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών ενώ είχε θητεία στο δήμο της Αθήνας επί δημαρχίας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα ο κ. Τσίπρας είχε πάρει μέρος σε μυστικά δείπνα με σκοπό να στηριχθούν συγκεκριμένοι καθηγητές για πρυτάνεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανεπίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τον Ναπολέοντα Μαραβέγια και φημολογείται ότι υπήρξε συνάντηση των δύο ανδρών παρουσία και του απερχόμενου πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη. Ο κ. Μαραβέγιας ήταν εκλεκτός και του Β. Βενιζέλου αλλά τελικά δεν πέρασε ούτε στο δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΕΚΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα