Τζανακόπουλος: Πολιτική η απόφαση για τους 180 - θα το δούμε

15:40 4/7/2018 - Πηγή: Antinews

Το Σύνταγμα δεν επιτάσσει, αλλά και δεν απαγορεύει το να έρθει στη Βουλή η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών με διευρυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για μία πολιτική απόφαση την οποία θα συζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας

με τον Πάνο Καμμένο, όταν και εάν φτάσει η συμφωνία στην ελληνική Βουλή. Παραλλήλως, χαρακτήρισε αρραγή και συμπαγή την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, λέγοντας μάλιστα ότι ούτε σε ομηρεία είναι ο κ. Τσίπρας, ούτε πρόκειται περί κυβέρνησης υπό προθεσμία, διότι για την εκπλήρωση της προγραμματικής συμφωνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη. Δεν έχουν ολοκληρωθεί, είπε, οι στόχοι για τους οποίους έγινε η κυβερνητική αυτή συμμαχία, δηλαδή την έξοδο από τα μνημόνια-ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και την πάταξη της διαφθοράς.

Κατά τα λοιπά, άφησε και πάλι "διακριτικά” ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να μην εφαρμόσει το μέτρο της περικοπής των συντάξεων τον Ιανουάριο του 2019, ενώ επιτέθηκε σφοδρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κωστή Χατζηδάκη, για τις παρατηρήσεις τους στον Πιέρ Μοσκοβισί.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα