"Τυφώνας Σκοπιανό" πλήττει ΑΝΕΛ και Κυβέρνηση: Στους "152" η κυβερνητική πλειοψηφία

"Τυφώνας Σκοπιανό" χτύπησε τον Πάνο Καμμένο και το κόμμα του, καθώς μετά τη διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης, ανακοίνωσε πριν από λίγο την ανεξαρτητοποίησή του.

Το Μαξίμου με ανεπίσημο σχόλιό του, μιλάει για "σχέδιο νέας αποστασίας" το οποίο απεργάζονται "συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα σε Πειραιά

και Θεσσαλονίκη λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη" καλώντας τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή να παραδώσει την έδρα του ώστε να αποδείξει ότι δεν είναι μέρος αυτών.

Νωρίτερα, να παραδώσει την έδρα του , κάλεσαν τον Γ. Λαζαρίδη και οι ΑΝΕΛ.

Το κόμμα του Πάνου Καμμένου φυλλοροεί επικινδύνως όχι μόνον από κομματικά στελέχη που τα "βρόντηξαν" μετά την ασυνάρτητη στάση του στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και σε επίπεδο βουλευτών, κινδυνεύοντας να συμπαρασύρει και την κυβερνητική πλειοψηφία η οποία παραπαίει επικινδύνως.

Παρά τις "διαβεβαιώσεις" που παρέσχε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στο κόμμα και τους ψηφοφόρους του ότι ... θα ρίξει την Κυβέρνηση όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί μόλις 145 βουλευτές και η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, μετρά πλέον, μετά τις δύο απανωτές απώλειες, μόλις επτά.

Τούτο σημαίνει, ότι η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, κρατάει σχεδόν οριακά την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, παρά την πρόσφατη εκτίμηση του πρωθυπουργού την περασμένη Παρασκευή από το Ζάππειο, ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη συνταγματική της θητεία και οι εθνικές κάλπες θα στηθούν το Φθινόπωρο του 2019.

Και εάν ο Π. Καμμένος και βουλευτές του ομνύουν ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα πορευτούν μαζί μέχρι το τέλος, η πίεση που υφίσταται το κόμμα από τα δεξιά του, "πληρώνοντας" τη στάση του στο Σκοπιανό, ουδόλως επιτρέπουν στον συγκυβερνήτη του κ. Τσίπρα να παρέχει στον πρωθυπουργό τέτοιες... εγγυήσεις.

Στην επιστολή με την οποία ανακοινώνει την ανεξαρτητοποίησή του ο Γ. Λαζαρίδης επικαλείται μεταξύ άλλων το "οχι" του Δημήτρη Τζανακόπουλου στο αίτημα των ΑΝΕΛ για ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από 180 βουλευτές.

Αιχμές από Τζανακόπουλο

"Συνεχίζουμε με απόλυτη ασφάλεια στον δρόμο της οριστικής και αμετάκλητης εξόδου από το μνημόνιο", σχολίασε πριν από λίγο στο ρ/σ "στο κόκκινο" ο Δ. Τζανακόπουλος, αφήνοντας αιχμές για το momentum της ανεξαρτητοποίησης Λαζαρίδη.

"Μου κάνει πραγματικά εντύπωση η ώρα κατά την οποία έρχεται αυτή η ανεξαρτητοποίηση, όταν η χώρα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα με την έξοδο από την μνημονιακή επιτροπεία, λίγες μέρες μετά από μια κρισιμότατη και ιστορική απόφαση του Eurogroup. Επομένως νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις από την πλευρά του κ. Λαζαρίδη από όσες δίνει με την επιστολή της ανεξαρτητοποίησης του", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ό,τι αφορά πάντως το αίτημα για υπερψήφιση από 180 βουλευτές ο κ. Τζανακόπουλος στη συνέντευξή του αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να γίνει δεκτό:

"Δεν τίθεται συνταγματικό ζήτημα για την αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή της συμφωνίας για το Μακεδονικό. Δεν τίθεται ζήτημα πλειοψηφίας 3/5 των βουλευτών. Νομίζω ότι δεν επαρκεί αυτό ως δικαιολογία, δεν επαρκεί ως πολιτικό επιχείρημα, καθώς, όπως γνωρίζετε, η πρόταση του κ. Καμμένου για την αυξημένη πλειοψηφία και των ΑΝΕΛ, έγινε μετά από την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών. Και πρέπει να σας πω ότι και ο Πρωθυπουργός, αλλά και ο κ. Καμμένος, όποτε έχει προκύψει το οποιοδήποτε ζήτημα, βρίσκονται σε στενότατη επικοινωνία και συζητούν με καλή θέληση και ανοιχτό μυαλό όλες τις προτάσεις. Αυτό θα γίνει και σε αυτή την περίπτωση".

ΑΝΕΛ: Να παραδώσει την έδρα του αλλιώς είναι αποστάτης

Να παραδώσει την έδρα του ζητούν οι ΑΝΕΛ από τον Γ. Λαζαρίδη.

Με γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θ. Τοσουνίδης, ζητεί από τον ανεξάρτητο βουλευτή να παραδώσει την έδρα του, καθώς "Κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών".

Συγκεκριμένα, η δήλωση αναφέρει:

"Το δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των Εθνικών Συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι.

Ο κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε.

Αφού λοιπόν δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του πρέπει και να παραδώσει την έδρα του η οποία ανήκει στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που συνεχίζουν με πατριωτική ευθύνη. Κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών.

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να διαβάσει την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, όπου ο μόνος ισχυρισμός του έχει καταρρεύσει από τη δήλωση του ιδίου του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Σύντομα θα ενημερώσουμε τους ψηφοφόρους του για τις δεσμεύσεις του και τους όρκους πίστης στον Πάνο Καμμένο και στον Πρωθυπουργό ενώπιον δυο Υπουργών.

Ελάχιστη εξιλέωση για τον κ. Λαζαρίδη είναι να παραδώσει την έδρα η οποία δεν του ανήκει και δεν την αντέχει".

Επεισόδια

Ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως η συμφωνία των Πρεσπών είναι "υγιεινός περίπατος" στη Βόρεια Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια σημειώθηκαν χθες μπροστά από την πύλη της ΔΕΘ όταν διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο σημείο προσπάθησαν να εισέλθουν στον χώρο της Έκθεσης όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ "Μακεδονικό: Τα οφέλη της συμφωνίας και οι προοπτικές στα Βαλκάνια".

Χρυσές εφεδρείες

Πληροφορίες εδώ και καιρό, αναφέρουν πάντως ότι στον... προθάλαμο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται ήδη ανεξάρτητοι βουλευτές.

Παρότι επισήμως το Μαξίμου αρνείται να επιβεβαιώσει τα σχετικά σενάρια, μια αποστροφή του Δ. Τζανακόπουλου κατά την πρόσφατη ενημέρωση των Πολιτικών Συντακτών, αναζωπύρωσε φήμες περί "ρυμούλκησης" ανεξάρτητων βουλευτών στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Και τούτο, γιατί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εμφανίστηκε βέβαιος ότι εάν χρειαστεί, καταψηφίσουν δηλαδή οι ΑΝΕΛ τη συμφωνία με την πΓΔΜ, τότε ο πρωθυπουργός θα ζητήσει και θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή.

Δανέλλης σε εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ

Εξάλλου, μόλις χθες, γνωστοποιήθηκε ότι ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης θα μιλήσει την προσεχή Πέμπτη σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα οι Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ Παλλήνης, Παιανίας και Κορωπίου με την στήριξη της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ανατ. Αττικής διοργανώνουν πολιτική εκδήλωση την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 και ώρα 18.30 με θέμα "Βαλκάνια με Ειρήνη, Σταθερότητα, Συνανάπτυξη", με ομιλητές τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα