Τσίπρας: Μήνυμα ανατροπής από Θεσσαλονίκη, ήττας από την Αθήνα

08:00 5/7/2019 - Πηγή: Antinews

Ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία στην Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα όπου μεταδιδόταν από τον Alpha μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό.

Το κλίμα στις παράλληλες εμφανίσεις του κ. Τσίπρα ήταν μάλλον

αντιφατικό.
Μήνυμα νίκης και ιστορικής ανατροπής εξέπεμψε από την Α΄Προβλήτα του λιμανιού της συμπρωτεύουσας την ίδια στιγμή που έκανε νεύμα αποχαιρετισμού από το Μαξίμου στην συνέντευξή του στον Alpha.

Απευθύνω προσκλητήριο ενότητας και αγώνα για ιστορική ανατροπή, είπε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Θεσσαλονίκη, ενώ πίσω στην Αθήνα, σε συνέντευξη - ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, έμοιαζε απολύτως συμφιλιωμένος με την ήττα.

Είναι αυτονόητο ότι θα υποδεχθώ τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου σε περίπτωση ήττας, είπε, υπενθυμίζοντας ότι ο προκάτοχός του Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε να το πράξει και προσθέτοντας: "Πρέπει κανείς να γνωρίζει να κερδίζει να χάνει, να ξανασηκώνεται και να ξανακερδίζει".

Σημείωσε μάλιστα ότι αυτό που θα μείνει από την Κυβέρνησή του είναι ότι εμείς καταφέραμε εκεί που απέτυχαν τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις, να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια.

"Από πρώτη στιγμή που μπήκα σε αυτό το γραφείο ήξερα ότι αυτά είναι εφήμερα, η εξουσία είναι εφήμερη, σημασία έχει η διαδρομή, είπε ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του επανήλθε στο θέμα σημειώνοντας πως είναι απολύτως συγκυριακό το εάν θα κερδίσεις ή θα χάσεις τις εκλογές. Η Αριστερά πρέπει να αφήσει αποτύπωμα. εμείς αφήσαμε αποτύπωμα και στο Μακεδονικό και στο ότι βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια.

Αναφορά έκανε χωρίς να τον κατονομάσει, στον Γιάνη Βαρουφάκη, μιλώντας για λανθασμένες επιλογές σε πρόσωπα που απέδωσαν αρχικά αλλά μετά κατάλαβε ότι δεν υπηρετούν τους ίδιους στόχους και φωτογραφίζοντας τον πρώην τσάρο της οικονομίας είπε για ναρκισσιστικές τάσεις και ανάγκη αυτοπροβολής.

Μίλησε πάντως και για τον Πάνο Καμμένο και Νίκο Κοτζιά. Ειδικά για τον πρώην κυβερνητικό του εταίρο, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να μιλήσει ποτέ αρνητικά αλλά διέψευσε ότι είχε δεσμευτεί πως η συμφωνία των Πρεσπών θα έκλεινε μετά από εκλογές.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα