Τσίπρας για την αθώωση Ηριάννας και Περικλή: Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου ανέπνευσαν

"Σήμερα αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία απέναντι σε δύο νέους ανθρώπους. Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου ανέπνευσαν #free_Irianna", γράφει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον λογαριασμό του στο Twitter για την αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή.

Ν. Βούτσης: Απόφαση λογικής

"Πρόκειται για μία απόφαση λογικής, ανθρωπιάς και στοιχειώδους ανταπόκρισης στο κοινό περί δικαίου

αίσθημα".

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας την ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο έκρινε, ομόφωνα, αθώους την Ηριάννα και τον Περικλή.

ΣΥΡΙΖΑ: Στην αθώωσή τους συνετέλεσε ένα πλατύ και πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης

«Η αθωωτική απόφαση του Εφετείου για την Ηριάννα και τον Περικλή αποκαθιστά μία τεράστια αδικία που είχε συντελεστεί εις βάρος τους, αφού όμως πρώτα παρέμειναν έγκλειστοι, για έναν χρόνο, μετά την πρωτόδικη καταδίκη τους» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι «στην αθώωση των δύο συνετέλεσε ένα πλατύ και πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης. Η κινητοποίηση αυτή συνέβαλλε στην εξουδετέρωση του κλίματος τρομοϋστερίας που είχε καλλιεργηθεί από συντηρητικούς κύκλους».

Παρά την καταδικαστική πρόταση της εισαγγελέως αθωώθηκαν ομόφωνα Ηριάννα και Περικλής

Αθωώθηκαν ομόφωνα, υπό τους ήχους χειροκροτημάτων από φίλους τους που είχαν κατακλύσει το ακροατήριο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η Ηριάννα και ο Περικλής οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και οπλοκατοχή.

Οι δυο νεαροί, η υπόθεση των οποίων είχε προκαλέσει πολιτική και δικαστική αντιμαχία, πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών, ο καθένας. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, το dna το οποίο οδήγησε στην πρωτόδικη καταδίκη των δυο νεαρών είναι εντόνως αμφισβητούμενο καθώς ελέγχεται ως δείγμα χαμηλής ποσότητας και ποιότητας ενώ την ίδια ώρα ελέγχεται και η αξιοπιστία του βασικού μάρτυρας της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, δεν προέκυψαν ενδείξεις αξιόποινων πράξεων από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ενώ δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη στοιχείων που να συνδέουν τους δυο νεαρούς με τρομοκρατική οργάνωση επισημαίνοντας πως δεν ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή της Ηριάννας και του Περικλή εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι δυο κατηγορούμενοι είναι μέλη της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς" με σκοπό την τέλεση αδικημάτων.

Πηγή: Capital.gr - ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρας, Ηριάννας, Περικλή,tsipras, iriannas, perikli