Τσίπρας για Καμμένο: Έχει... τυφώνα στις ΗΠΑ, αλλά τον λένε Μάικλ

"Έχει τυφώνα στις ΗΠΑ αλλά όχι Πάνο... Μάικλ", απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας απερχόμενος από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν έχει μιλήσει με τον Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα, εξάλλου, με κομματικές

πηγές, στην περίπου τετράωρης διάρκειας συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας "συνομολογήθηκε" ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει, ως έχει, τη συμμαχία του με τον Πάνο Καμμένο έως το Μάρτιο, όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί κατά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο προ 15 ημερών.

Σύμφωνα με τις ίδιες κομματικές πηγές, το κομματικό όργανο ενημέρωσε ο Πάνος Σκουρλέτης και για τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Βάσει αυτών των πληροφοριών έχουν "κλειδώσει" οι εξής υποψηφιότητες:

Αττικής: Ρ. Δούρου
Ιονίου: Θ. Γαλιατσάτος
Δυτ. Μακεδονίας: Θ. Καρυπίδης
Πελοποννήσου: Γ. Δέδες
Δυτ. Ελλάδας: Απ. Κατσιφάρας
Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης: Κ. Κατσιμίγας
Στερεάς Ελλάδας: Δ. Αναγνωστάκης


Συντάξεις: Θα κλείσει συναινετικά η διαπραγμάτευση για ακύρωση του μέτρου

Παραλλήλως, στην Π.Γ. συζητήθηκε και το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων. Η κρατούσα εκτίμηση είναι ότι η διαπραγμάτευση για την ακύρωση του μέτρου πάει καλά και πως θα κλείσει χωρίς αναταράξεις με συναινετικό τρόπο.

Προτεραιότητες από Τσίπρα

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά την εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία, ο Αλέξης Τσίπρας προσδιόρισε και τον "οδικό χάρτη" της κυβέρνησης, τουλάχιστον έως τα Χριστούγεννα. Βάσει αυτού, δρομολογημένη είναι η συνταγματική αναθεώρηση, η ψήφιση των μέτρων του λεγόμενου "πακέτου ΔΕΘ" και ο προϋπολογισμός.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το προσεχές Σαββατοκύριακο θα εκλεγεί και το νέο κομματικό όργανο που θα διαδεχθεί την Πολιτική Γραμματεία. Συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση ότι η πρώτη προτεραιότητα του νέου οργάνου, μόλις αυτό συγκροτηθεί και συνεδριάσει για πρώτη φορά, θα αφορά τη διαμόρφωση των τελικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα