Τσαβούσογλου: Η Τουρκιά ανοίγει προξενείο στην Αμμόχωστο

23:46 8/9/2019 - Πηγή: Antinews

«Προξενείο» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο ανοίγει η Τουρκία, ανακοίνωσε το απόγευμα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε κατοίκους εκ Τουρκίας, έποικους, σε χωριά της κατεχόμενης Καρπασίας.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κατεχόμενη Γιαλούσα όπου ο κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος βρίσκεται από χτες στα κατεχόμενα για παράνομη επίσκεψη, δήλωσε ότι η Τουρκία θα ανοίξει το «προξενείο» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για να εξυπηρετεί τους πολίτες της που μένουν στην περιοχή της κατεχόμενης

Καρπασίας.

«Πρόξενος» θα είναι ο Τούρκος διπλωμάτης Κασίμ Κανμπάν, όπως ανακοίνωσε.

Στην ανάρτησή του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημειώνει ακόμη ότι «κανείς δεν έχει τη δύναμη να σπάσει τον δεσμό των Τουρκοκυπρίων με τη Μητέρα Πατρίδα».

Mevlüt Çavuşoğlu✔@MevlutCavusoglu

#KKTC’deki vatandaşlarımız ve Kıbrıs Türkü kardeşlerimizle #Yenierenköy’de biraraya gelmekten mutluluk duyuyorum. Dünyadaki 243’üncü misyonumuz olacak olan Başkonsolosluğumuzu Gazimağusa’da açacağız.

Kıbrıs Türkü’nün Anavatan’la gönül bağını koparmaya kimsenin gücü yetmeyecek!

453

7:49 μ.μ. - 8 Σεπ 2019

Αναφερόμενος στις δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, λίγες ώρες μετά τους εκβιασμούς του Ταγίπ Ερντογάν για το προσφυγικό, ο υπουργός Εξωτερικών εξαπέλυσε νέες απειλές.

«Κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει από τις δραστηριότητές μας στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε ο Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Θα πρέπει να μάθετε να μοιράζεστε» συμπλήρωσε.

«Κανείς δεν μπορεί είτε είναι η Ελλάδα, είτε η ΕΕ να ανακατευτεί στις δραστηριότητές μας εδώ. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να μάθετε να μοιράζεστε», είπε πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα, πως η τουρκική πλευρά έκανε προσφορά μια για «δίκαιη» – όπως την αποκάλεσε – μοιρασιά των κοιτασμάτων, αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά την απέρριψε.

Τέλος, αναφερόμενος στο Κυπριακό επανέλαβε πως «δεν έχει υπάρξει λύση με υπαιτιότητα της Λευκωσίας».

Πηγή:eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα