Τραμπ και Κιμ στη Σιγκαπούρη για μια ιστορική συνάντηση κορυφής

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασαν σήμερα στη Σιγκαπούρη, δύο ημέρες πριν από μια ιστορική σύνοδο κορυφής με αβέβαιη έκβαση, έπειτα από δεκαετίες καχυποψίας και εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα.

Το βορειοκορεατικό πυρηνικό οπλοστάσιο, το οποίο στη διάρκεια των ετών στοίχισε στην Πιονγκγιάνγκ μια εντυπωσιακή σειρά κυρώσεων από τον ΟΗΕ,

θα βρίσκεται στο επίκέντρο όλων των συνομιλιών.

Πρώτος εν ενεργεία αμερικανός πρόεδρος που διαπραγματεύεται απ' ευθείας με έναν κληρονόμο της δυναστείας των Κιμ, ο Ντόναλντ Τραμπ, 71 ετών, προσγειώθηκε στη Σιγκαπούρη με το προεδρικό αεροπλάνο Air Force One γύρω στις 20:30 (τοπική ώρα, 15:30 ώρα Ελλάδας).

Το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Paya Lebar Air Base, ενώ είχε προηγηθεί κατά μερικές ώρες, η άφιξη του Κιμ που φορούσε ένα παραδοσιακό μαύρο κοστούμι “ Μάο” και ήταν κουρεμένος με το χαρακτηριστικό του κούρεμα.

Εκτός του Αμερικανού υπουργού των Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ συνοδεύει στην Σιγκαπούρη κι ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, που είναι γνωστός για τις ακραίες θέσεις που διατυπώνει στα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Πάντως,πέρα από τη φωτογραφία των δύο ανδρών, αδιανόητη πριν ακόμη μερικούς μήνες, όταν είχαν εμπλακεί σε μια ανησυχητική φραστική αντιπαράθεση, ένα τεράστιο ερωτηματικό υπάρχει σχετικά με την έκβαση αυτού του τετ-α-τετ που όλος ο κόσμος θα παρακολουθήσει μεθαύριο Τρίτη με το μικροσκόπιο.

[photo_0]

Ιαπωνική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Σιγκαπούρη

Μία ομάδα επικοινωνίας από την Ιαπωνία υπό τον Κέντζι Κανασούγκι, που είναι επικεφαλής του Γραφείου του Ιαπωνικού υπουργείου των Εξωτερικών για την Ασία και την Ωκεανία, έφτασε σήμερα στην Σιγκαπούρη, για την ιστορική διάσκεψη μεταξύ των ηγετών των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, μετέδωσαν τα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Η αποστολή της ιαπωνικής αντιπροσωπείας είναι η συλλογή πληροφοριών για τα αποτελέσματα της διάσκεψης κορυφής, αλλά και οι διαβουλεύσεις με Αμερικανούς διπλωμάτες σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Ιαπωνίας (Kyodo News Agency).

Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Νότιας Κορέας στην Σιγκαπούρη

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι-ιν, έστειλε τον αναπληρωτή διευθυντή του προεδρικού γραφείου εθνικής ασφάλειας, Ναμ Γκουάν-πιο, αλλά κι άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους στην Σιγκαπούρη, για την διεξαγωγή της ιστορικής διάσκεψης μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου του προεδρικού γραφείου στην Σεούλ, που δημοσίευσε η εφημερίδα “Korea Herald” ένα ταξίδι του Νοτιοκορεάτη προέδρου στην Σιγκαπούρη, ήταν απίθανο να συμβεί.

Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ανώνυμα ότι η Σεούλ “προσεύχεται για την επιτυχία της διάσκεψης μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας.”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τραμπ, Κιμ, Σιγκαπούρη,trab, kim, sigkapouri