Τουρκικά αεροσκάφη προσπάθησαν να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο που επέβαινε ο Τσίπρας

Σε μια προκλητική ενέργεια προέβησαν δύο τουρκικά μαχητικά κατά τη διάρκεια επιστροφής από τη Ρω στη Ρόδο του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τουρκικά αεροσκάφη, που πετούσαν στα 10.000 πόδια και δεν είχαν παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, ζήτησαν από τον πιλότο του ελικοπτέρου, που πετούσε στα 1.500 πόδια,

στοιχεία πτήσης. Αυτός τους αγνόησε και αφού ενημέρωσε άμεσα τον Πρωθυπουργό και τον ΑΓΕΕΘΑ, αμέσως στο σημείο βρέθηκαν, πετώντας στα 20.000 πόδια στον δικό μας εναέριο χώρο, δύο ελληνικά μαχητικά, με την εμφάνιση των οποίων τα τουρκικά έφυγαν ανατολικά.

Την εμφάνιση και την αναχώρηση των τουρκικών μαχητικών παρακολούθησαν από το Σινούκ ο Πρωθυπουργός και ο ΑΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ που μίλησαν στο Capital.gr, το ελικόπτερο δέχθηκε όχληση μέσω ασυρμάτου.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ επισήμανε πως δεν υπήρξε φυσική παρενόχληση του ελικοπτέρου από τα δύο τουρκικά αεροσκάφη που ναι μεν ήταν στην περιοχή, αλλά βρίσκονταν σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων.

Διευκρίνισε πως ο τουρκικός σταθμός ελέγχου αέρος εξέπεμψε κάποιες κλήσεις προς το ελικόπτερο μέσω ασυρμάτου, υποστηρίζοντας ότι το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Πρωθυπουργός, πλησίαζε στον τουρκικό εναέριο χώρο, ενώ του ζητούσε να αλλάξει πορεία.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα