Τουρκία: Φανατικοί ισλαμιστές τους επιτέθηκαν γιατί άκουγαν Radiohead! [video]

Νέο περιστατικό θρησκευτικού φανατισμού έλαβε χώρα στην Τουρκία.

Ομάδα ισλαμιστών επιτέθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε πολίτες οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού σε ένα δισκοπωλείο της Κωνσταντινούπολης και έπιναν ένα ποτό ακούγοντας το τελευταίο άλμπουμ του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Radiohead.

Δείτε το βίντεο:

Καταδίκασαν οι Radiohead

Το βρετανικό γκρουπ καταδίκασε την επίθεση σε δελτίο τύπου

που αναρτήθηκε στο ίντερνετ.

«Η σκέψη μας πάει σε εκείνους που δέχτηκαν επίθεση χθες το βράδυ στο Velvet IndieGround της Κωνσταντινούπολης.

Ελπίζουμε ότι κάποια μέρα θα αφήσουμε πίσω μας αυτές τις πράξεις βίας που δείχνουν έλλειψη ανοχής.

Προς το παρόν το μόνο που μπορούμε να προσφέρουμε στους φαν μας της Κωνσταντινούπολης είναι η αγάπη μας και η στήριξή μας».

Το περιοδικό Fact Magazine έγραψε ότι ένας από τους πολίτες τραυματίστηκε αλλά κανείς άλλος δεν έπαθε κάτι σοβαρό.

Ένας από τους πωλητές του καταστήματος σήκωσε την κάμερα για να καταγράψει τη στιγμή της επίθεσης και το βίντεο έκανε τον γύρο του κόσμου.

Ένας τούρκος χρήστης του Reddit με την ονομασία identikitistheshit έγραψε λίγα λεπτά μετά το συμβάν:

«Είμαι ένα από τα άτομα που βρισκόταν στο κατάστημα. Ήταν αποφασισμένοι να μας σκοτώσουν.

Μας χτυπούσαν πάνω από 20 άτομα που κρατούσαν καλώδια στα χέρια, μας έσπαζαν μπουκάλια μπύρας στο κεφάλι.

Δεν ξέρω πώς κατορθώσαμε να βγούμε έξω. Θα γράψω περισσότερα σε λίγο παιδιά. Απλώς εύχομαι να μην έχει πεθάνει κανείς».

Διαδηλώσεις για την επίθεση ισλαμιστών

Οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν βίαια το Σάββατο το βράδυ εκατοντάδες διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν πορεία στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, διαμαρτυρόμενοι για την επίθεση που δέχθηκαν σε δισκοπωλείο την Παρασκευή το βράδυ, φίλοι και οπαδοί του βρετανικού συγκροτήματος των Radiohead από ισλαμιστές.

Την Παρασκευή το βράδυ, ένα πλήθος 20 ισλαμιστών εισέβαλε στο δισκοπωλείο Velvet Indieground, ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης τούρκων και ξένων φίλων της μουσικής στην περιοχή Τζιχανγκίρ στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, όπου είχαν συγκεντρωθεί μουσικόφιλοι για να ακούσουν τον τελευταίο δίσκο που κυκλοφόρησε το βρετανικό συγκρότημα (A Moon Shaped Pool).

Ένας εργαζόμενος στο δισκοπωλείο ανέφερε πως ο διαπληκτισμός προκλήθηκε από μια ομάδα 20 αντρών που ήταν δυσαρεστημένοι ότι το δισκοπωλείο έπαιζε μουσική και διένειμε αλκοολούχα ποτά κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Κάποιοι από το εξαγριωμένο πλήθος φώναζαν: » Τι κάνετε εδώ κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού; Βγείτε έξω!», εισβάλλοντας στο κατάστημα.

Σύμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ισλαμιστές έφεραν πάνω τους εκτός των άλλων κλομπ. Εξύβρισαν και ξυλοκόπησαν τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο δισκοπωλείο. Δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί από την επίθεση.

«Θα σας σκοτώσουμε μπάσταρδοι», φώναξε ένας από τους εισβολείς.

Σε ανακοίνωση τους στο διαδίκτυο, οι Radiohead καταδίκασαν την επίθεση.

«Οι σκέψεις μας βρίσκονται δίπλα σε όσους δέχθηκαν επίθεση στο Velvet Indieground στην Κωνσταντινούπολη. Ελπίζουμε κάποια μέρα να μπορέσουμε να αφήσουμε πίσω μας αντίστοιχες πράξεις βίας. Για την ώρα, προσφέρουμε στους οπαδούς μας στην Κωνσταντινούπολη την αγάπη και την υποστήριξη μας», υπογραμμίζουν.

Στην χθεσινοβραδινή διαδήλωση, η αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα για να απομακρύνει τους περίπου 500 συμμετέχοντες στην πορεία που έγινε στην Τζιχανγκίρ, μετέδωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα φώναζαν συνθήματα όπως: «όλοι μαζί ενάντια στον φασισμό», αποκαλώντας τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «κλέφτη» και «δολοφόνο».

rockfeed.net

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα