Τουρκία: Έβγαλε στην Ανατολική Μεσόγειο το γεωτρύπανο “Αμπντούλ Χαμίτ Χαν”

Η Άγκυρα πραγματοποίησε την απειλή της νωρίτερα του αναμενόμενου και έβγαλε για έρευνες το “Αμπντουλ Χαμίτ Χαν”, το τέταρτο γεωτρύπανό της.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βγήκε από το λιμάνι Tasucu της Τουρκίας και κατευθύνεται νοτιοδυτικά σύμφωνα με την ιστοσελίδα Marine Traffic. H έξοδος του τουρκικού σκάφους στο Αιγαίο επιβεβαιώνεται και από το ΓΕΝ.

Η προκλητική

αυτή ενέργεια των Τούρκων αναμενόταν αρχικά να γίνει στις 9 Αυγούστου.

Το τέταρτο τουρκικό γεωτρύπανο είναι 7ης γενιάς και πήρε το όνομά του από τον Αμπντουλ Χαμίτ Χαν, έναν αιμοσταγή σουλτάνο στον οποίο ο Ερντογάν βλέπει συμβολισμούς, ενώ ενδεικτικά η τουρκική ιστορία τον χαρακτηρίζει “Πάπα του Ισλάμ”.

Όπως ανέφεραν τουρκικά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες, “το τεράστιο πλοίο μήκους 238 μέτρων και πλάτους 42, θα προχωρήσει τις εργασίες του στην ‘Γαλάζια Πατρίδα’ και ήδη προκαλεί το ενδιαφέρον των πολιτών. Το αγορασμένο από τη Νότια Κορέα, έβδομης γενιάς πλοίο, τόσο με τον τεχνικό εξοπλισμό του, όσο και με τα φυσικά του χαρακτηριστικά, κατέστη το πλέον ισχυρό στον στόλο της ‘Γαλάζιας Πατρίδας’. Η πρώτη περιοχή του γεωτρύπανου ‘Αμπντουλχαμίτ Χαν’ αναμένεται πως θα είναι στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Πηγή: capital.gr

The post Τουρκία: Έβγαλε στην Ανατολική Μεσόγειο το γεωτρύπανο “Αμπντούλ Χαμίτ Χαν” appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, Έβγαλε, Ανατολική Μεσόγειο, “Αμπντούλ Χαμίτ Χαν”,tourkia, evgale, anatoliki mesogeio, “abntoul chamit chan”