Τώρα θυμήθηκε να τρέξει τα έργα ο Μητσοτάκης!
Είπε στους υπουργούς να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα, ώστε να μη χαθεί ούτε ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης
Κάπως αργά θυμήθηκε ο πρωθυπουργός να ζητήσει από τους υπουργούς να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και να τηρήσουν τους στόχους και τα χρονοδιαγράμματα. Και είναι αργά γιατί από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου το Ελεγκτικό Συνέδριο στην έκθεσή του εστίαζε στον κίνδυνο των καθυστερήσεων κατά την υλοποίηση των έργων και, όπως υπογράμμιζε, «η επέλευση του οποίου μπορεί να επιφέρει είτε “συσσώρευση” υλοποιούμενων έργων στο τέλος της περιόδου εφαρμογής του Ταμείου Ανάκαμψης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στο υπουργικό συμβούλιο, αφού παρουσίασε τις 25 προτεραιότητες της κυβέρνησης μέχρι το τέλος του 2025, τόνισε: «Θα πρέπει να έχουμε μία αίσθηση της σημασίας τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων που αφορούν στο Ταμείο Ανάκαμψης, μεταρρυθμίσεις και έργα. Το 2026 είναι απολύτως κρίσιμη χρονιά για την ολοκλήρωση του Ταμείου. Ξέρετε καλά ποιοι είναι οι στόχοι και τα χρονοδιαγράμματα και ξέρετε πολύ καλά ότι οι επόμενοι 12 μήνες θα είναι απολύτως καθοριστικοί, έτσι ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από πόρους που εξασφαλίσαμε με πολύ μεγάλο κόπο και με πολύ μεγάλη προσπάθεια».
Στο μεταξύ για τις 25 προτεραιότητες υπογράμμισε ότι αυτές θα είναι και ο βασικός κορμός του κυβερνητικού έργου από τώρα έως το τέλος του έτους. Αναφερόμενος σε μερικές από αυτές επισήμανε:
– Τον Κώδικα Αυτοδιοίκησης, ο οποίος, όπως είπε, «βάζει μια τάξη σε χρόνιες παθογένειες και επικαλύψεις αρμοδιοτήτων στα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης και εισάγει κι ένα νέο εκλογικό σύστημα για τον τρόπο εκλογής των αιρετών αρχόντων πρώτου και δεύτερου βαθμού».
– Τις ανακοινώσεις για τη ΔΕΘ, που προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, και που περιλαμβάνουν «καινούργια μέτρα ελαφρύνσεων και στήριξης της μεσαίας τάξης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής με τα νέα ψηφιακά εργαλεία και σε συνδυασμό με το υπουργείο Ανάπτυξης μείωση της γραφειοκρατίας ειδικά σε επιχειρήσεις κατά 25%».
– Το υπουργείο Εσωτερικών θα ολοκληρώσει την αναθεώρηση του Πειθαρχικού Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, που προβλέπει γρήγορες διαδικασίες και σοβαρές κυρώσεις σε περίπτωση σφαλμάτων εις βάρος του πολίτη και ταχύτατη διεκπεραίωση των υποθέσεων σε μήνες αντί ετών.
– Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα «παρουσιάσει, ελπίζουμε, το φθινόπωρο τα πρώτα νέα δείγματα των νέων σιδηροδρόμων», πρόσθεσε.
– Το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει τρεις προτεραιότητες: Τη δραστική παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας των Πολεοδομιών. «Θα είναι μία εμβληματική μεταρρύθμιση, που αφενός θα ξηλώσει εστίες τοπικής διαφθοράς, αλλά θα επιταχύνει και την έκδοση των νόμιμων οικοδομικών αδειών» είπε. Την ολοκλήρωση του ειδικού χωροταξικού σχεδιασμού για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη βιομηχανία και τον τουρισμό, και το εθνικό σχέδιο διαχείρισης των υδάτων για την αντιμετώπιση της κρίσης.
– Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα ολοκληρώσει τις διαδικασίες στο Κτηματολόγιο.
– Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας θα δώσει τα πρώτα δείγματα όσον αφορά την κοινωνική αντιπαροχή.
– Και το υπουργείο Υγείας, το οποίο, όπως είπε, «δρομολογεί πολλές δράσεις, όπως οι πρωτοβουλίες ως προς την πρόοδο των ψηφιακών έργων και τις κινητές μονάδες υγείας, ώστε να μπορέσουν οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις να φτάσουν σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας».
Δημοσιεύεται στη «δημοκρατία»
The post Τώρα θυμήθηκε να τρέξει τα έργα ο Μητσοτάκης! appeared first on antinews.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Άγρια δολοφονία στην Ανδραβίδα: 29χρονος βρέθηκε νεκρός, θαμμένος κάτω από παλέτες – Έφερε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι
- Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα – Από ποιες περιοχές αρχίζει η σταδιακή υποχώρηση
- Υπ. Παιδείας: Ποια νομοσχέδια προηγούνται
- Υπ. Παιδείας: Δεν επιτρέπονται κάμερες στα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων
- Να τεθούν εκτός πανελλαδικών όλες οι στρατιωτικές σχολές
- Η Τήνος ξαναϋφαίνει την ιστορία της: Η παραδοσιακή τέχνη του αργαλειού επιστρέφει δυναμικά μέσα από την έκθεση «Στα βήματά τους…127 χρόνια μετά»
- Πότε τελειώνει ο καύσωνας; – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
- Τα οδοντιατρεία που θα λειτουργούν τον Αύγουστο στην Αττική
- Τρία κιλά εκρηκτικής ύλης στην έκρηξη στις Συκιές Θεσσαλονίκης
- Βόμβα σε πολυκατοικία στις Συκιές Θεσσαλονίκης – Στόχος ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Antinews
- Τελευταία Νέα Antinews
- Τώρα θυμήθηκε να τρέξει τα έργα ο Μητσοτάκης!
- Να τεθούν εκτός πανελλαδικών όλες οι στρατιωτικές σχολές
- Η Ευρώπη κατάντησε τσιφλίκι των κομισάριων!
- Αρχαία φεύγουν, κουληνόμικς έρχονται
- Κρίμα…
- Τα 10 κραυγαλέα ψέματα του Μητσοτάκη στη συνέντευξη του μεγάλου εκνευρισμού
- Με ηχηρές απουσίες και πολωμένο κλίμα
- Αν περάσετε παράνομα…
- Ορθωσε ανάστημα μετά το σοκ και θριάμβευσε
- Έκαναν διακοπές μόνο οι μισοί!
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Algospeak: Η νέα γλώσσα του ίντερνετ απέναντι στη λογοκρισία του αλγόριθμου
- Βίντεο: Το «Νήσος Σάμος» απέδωσε τιμές στην Αγία Παρασκευή σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στη Χίο
- Φωτιά στα Κύθηρα: Ήχησε ξανά το 112 – Εκκενώνονται 2 οικισμοί – BINTEO
- Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Έσκαψαν τρύπα για να τοποθετήσουν τη βόμβα με τουλάχιστον 3 κιλά εκρηκτικής ύλης – «Όλη η περιοχή μύριζε μπαρούτι» – Νέες φωτογραφίες
- Αγία Παρασκευή: Tι γιορτάζει η εκκλησία μας σήμερα 26 Ιουλίου
- Με αυτές τις δύο προσευχές, σωζόμαστε όλοι οι Χριστιανοί
- Εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννας – Αγιολόγιο
- Αεροβάπτισμα: Τι είναι, πότε και πως γίνεται;
- Εορτή της Αγίας Παρασκευής – Αγιολόγιο
- Τι συμβολίζει το άναμμα των λαμπάδων στο γάμο;



