ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΕΡΩΤΑ - Νίκος Μαραντζίδης: Ο έρωτας της κοινωνίας με την κυβέρνηση εξανεμίστηκε - Λευτέρης Κουσούλης: Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες που δεν έχουν καθόλου εισόδημα

Οι Λευτέρης Κουσούλης και Νίκος Μαραντζίδης μίλησαν στην εκπομπή «Με το γάντι» που παρουσιάζουν οι Αργύρης Ντινόπουλος και Νίκος Καραχάλιος κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 00.10 στο ALERT TV. Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Chef Γιώργος Βενιέρης ως εκπρόσωπος των νέων επιχειρηματιών.

Λευτέρης Κουσούλης: Στην κυβέρνηση αν και εξακολουθεί να έχει αποδοχή παρατηρούνται οι πρώτες ρωγμές. Μεγαλώνει η απόσταση από την υποστήριξή της. Περιορίζεται η ένταση της εμπιστοσύνης και χάνεται ο αρχικός ενθουσιασμός. Πηγαίνουμε σε μια νέα ισορροπία η οποία θα διαμορφωθεί σιγά-σιγά αφού οι κυβερνήσεις συνοδεύονται πάντοτε από τη φθορά τους. Η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με την πολιτική αδυναμία της, στον βαθμό που υπάρχει, να χειριστεί τα ζητήματα τα οποία θα προκύπτουν.

Νίκος Μαραντζίδης: Η επιλογή του πρωθυπουργού να πολώσει τα πράγματα μέσα στη Βουλή δεν ξέρω αν ήταν μέρος μιας νέας στρατηγικής (αλλαγή ατζέντας και ιδεολογική κλιμάκωση) ή αποτέλεσμα εκνευρισμού. Αλλά ήταν μια άστοχη επιλογή. Γιατί δεν μπορεί να είναι στρατηγική επιλογή της κεντροδεξιάς η διαμόρφωση μετώπου ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΜεΡα25. Αυτή η επιλογή δεν έχει σωφροσύνη μέσα της. Οι κυβερνήσεις πολώνουν τα πράγματα για να τα ελέγξουν και όσο τα πολώνουν τόσο υπονομεύουν την παραμονή τους στην εξουσία.

Νίκος Καραχάλιος: Ο πρωθυπουργός πήγε στη Βουλή και χωρίς να προκληθεί έβαλε όλη την Αριστερά απέναντί του η οποία μέχρι τότε δεν είχε βρει καν τον βηματισμό της. Και η Αριστερά αντέδρασε συντεταγμένα και έβαλαν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 την υπογραφή τους κάτω από ένα κείμενο , κάτι που πριν από την πρωθυπουργική παρέμβαση φαινόταν αδιανόητο. Και ο πρωθυπουργός αφού τους έβαλε όλους απέναντί του στην Βουλή μετά τους έβαλε απέναντί του και στους δρόμους. Έτσι ανοίχτηκαν σχεδόν ταυτόχρονα από την κυβέρνηση τρία μέτωπα! Με τους «ψεκασμένους» , με την Αριστερά και με τους νέους.

Λευτέρης Κουσούλης: Όσα συνέβησαν στην επέτειο του Πολυτεχνείου είναι αποτέλεσμα της απουσίας πολιτικής ωριμότητας. Όλες οι πλευρές έπρεπε να ζυγίσουν καλύτερα τα πράγματα. Η κυβέρνηση έπρεπε να το δει πιο συναινετικά. Μια ξεχωριστή ημέρα δεν μπορεί να προσεγγίζεται έξω από το μέτρο και από την αυτοσυγκράτηση.

Νίκος Μαραντζίδης: Τίποτα δεν δικαιολογούσε την απώλεια του ελέγχου από την κυβέρνηση. Γιατί έδειξε να χάνει την αυτοπεποίθησή της. Τα ποσοστά αποδοχής της πέφτουν. Ο έρωτας της κοινωνίας με την κυβέρνηση εξανεμίστηκε. Δεν θα δούμε δραματικές εκλογικές αλλαγές. Αλλά ο έρωτας μετατράπηκε σε συμβατική συμβίωση και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συμβούνε και άλλα πράγματα στο μέλλον.

Νίκος Καραχάλιος: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κοινωνία, όπως αντιμετωπίζουμε τη ζυγαριά μας. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτό που βλέπουμε είναι αληθινό. Το καλοκαίρι νομίζαμε ότι ήμασταν οι πρωταθλητές Ευρώπης. Λες και ήταν Champions League στον αγώνα με τον Covid-19 και παίζαμε στο πρωτάθλημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Το καλοκαίρι, όμως, πέρασε, και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, μόνον που εδώ δεν χάνονται γκολ, αλλά ανθρώπινες ζωές.

Λευτέρης Κουσούλης: Μεγάλη μερίδα των Ελλήνων δεν έχουν πλέον (και λόγω κορωνοϊού) καθόλου εισόδημα. Αλλά η κυβέρνηση ενδιαφέρεται περισσότερο να μην πειράξει τα «προστατευμένα στρώματα» και αδιαφορεί για κατηγορίες συμπολιτών μας που βρίσκονται απολύτως εκτός κυβερνητικής μέριμνας. Τα συμπεράσματα που βγάζω από την καθημερινή ζωή είναι απογοητευτικά.

Νίκος Μαραντζίδης: Όλοι οι πολιτικοί που γνώρισα παρά το γεγονός ότι ήταν πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους έχουν ένα κοινό σημείο. Είναι τρομερά αισιόδοξοι! Σε βαθμό που αρρωσταίνεις. Τους λες ότι «δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα που πιστεύεις» και δεν σε ακούνε. Η αισιοδοξία αυτή αγγίζει την εθελοτυφλία και ενισχύεται συχνά από το περιβάλλον εξουσίας που δεν θέλει να δυσαρεστήσει τον ηγέτη.

Γιώργος Βενιέρης, Chef και επιχειρηματίας εστίαση: Από την αρχή της καραντίνας έχουμε μόνον καταστολή και πρόστιμα. Δεν είδα ούτε ένα υγειονομικό περίπτερο σε μια πλατεία που συχνάζουν οι νέοι για να τους κάνει συστάσεις. Νοιώθω ότι το κράτος με κυνηγάει χωρίς να έχω κάνει τίποτα. Είμαι επιχειρηματίας και πληρώνω κανονικά τους φόρους μου. Θέλω αγκαλιά και συμπαράσταση από το κράτος, όχι κυνηγητό. Οι πολίτες δεν είναι ζώα. Μπορούν να καταλάβουν. Αλλά κάποιοι θεωρούν τους Έλληνες κάφρους. Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας, αλλά δεν είμαι περήφανος για την κυβέρνηση.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα