Το νέο οικονομικό σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τον εισοδισμό στους "μικρομεσαίους"

Το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον υπεύθυνο προγράμματός του, τον Γιώργο Σταθάκη, "φρεσκάρουν” το σχέδιο του κόμματος για την οικονομία που είχε παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της πανδημίας.

Κοινώς, μετά το "μένουμε όρθιοι Ι” έρχεται το "μένουμε όρθιοι ΙΙ” με επικαιροποιημένες προτάσεις και μέτρα.

Τα ποσά δεν αναμένεται να αλλάξουν, περί τα 26 δισ. που είχε "κοστίσει”

το αρχικό σχέδιο θα υπολογίζονται περίπου και στο νέο, το οποίο εκπονείται και υπάρχει "πίεση” να έχει ολοκληρωθεί τις επόμενες λίγες μέρες ώστε να παρουσιαστεί την προσεχή εβδομάδα.

Αυτό που προφανώς θα είναι διαφορετικό είναι το "μείγμα” των προτεραιοτήτων για το πού πρέπει να κατευθυνθούν τα ποσά.

Η "πίστη" στους αριθμούς

Η στόχευση είναι να "βγαίνουν” οι αριθμοί και το νέο σχέδιο να είναι κοστολογημένο πλήρως γιατί ο συνειρμός με το… πάλαι ποτέ πρόγραμμα Θεσσαλονίκης δεν θα είναι ιδιαιτέρως κολακευτικός για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο προσπαθεί να μπει σε άλλη τροχιά: Χτίσιμο αξιοπιστίας είναι το στοίχημα που θέλει να κερδίσει για την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας μήπως και καταφέρει να ξεκλειδώσει καταρχάς την πόρτα των επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών και όσους του γύρισαν την πλάτη στις εκλογές του Ιουλίου ( και βάσει των δημοσκοπήσεων, μάλλον εξακολουθούν να μην επενδύουν στον ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική τους ευημερία).

"Δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις για την Οικονομία” δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα, δίνοντας το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής που θα ακολουθήσει – για το επόμενο διάστημα τουλάχιστον- σε ό,τι αφορά την κριτική του στα κυβερνητικά πεπραγμένα.

Το "σήμα” που εξέπεμψε και απηχεί, κατά τους συνομιλητές του, τον κορμό της τακτικής του είναι: Λαγοί με πετραχήλια δεν υπάρχουν (πια) αλλά υπάρχει "άλλος δρόμος” προσέγγισης για το ποιοι , πώς και πότε πρέπει να στηριχθούν.

Δημοσκοπήσεις

Ο εισοδισμός που θα επιχειρήσει ακόμη πιο εντατικά ο κ. Τσίπρας στη "μεσαία τάξη” , ενθαρρύνεται και από δημοσκοπήσεις που αφενός καταγράφουν την ανησυχία των Πολιτών πλέον όχι για την υγειονομική αλλά την οικονομική πλευρά της πανδημίας και ποιοτικών στοιχείων που εντοπίζουν ερωτώμενους να χαρακτηρίζουν "ανεπαρκή” τα μέχρι σήμερα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας μεσούσης της πανδημίας.

Άλλον τι ενθαρρυντικό από τις δημοσκοπήσεις που επιβεβαιώνουν την πολιτική κυριαρχία του κ. Μητσοτάκη – προς ώρας- δεν βρίσκουν στην Κουμουνδούρου αλλά ευελπιστούν καταρχάς ότι με προτάσεις μέτρων εστιασμένες σε τουρισμό, εστίαση, μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και ανάσχεση των δεικτών ανεργίας λόγω ύφεσης το επόμενο διάστημα, θα μπορέσουν, σε πρώτη φάση τουλάχιστον να βγουν από την ...καραντίνα που έχει βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ ( πρόσφατα τα δείγματα της διακυβέρνησής του γαρ) η πλειονότητα των επαγγελματιών της χώρας.

Αυτή είναι η κεντρική εν πολλοίς "ιδέα” για το πώς πρέπει να κινηθεί το κόμμα μέχρι να κάτσει οριστικά και η "μπίλια” αφενός στις προοπτικές της οικονομίας και αφετέρου στην οριστική απομάκρυνση του σεναρίου των πρόωρων εκλογών.

Προϊόντος του χρόνου, η "βεβαιότητα” τινών στην Κουμουνδούρου ότι οι εκλογές είναι ante portas ακόμη και εντός του καλοκαιριού, υποχωρεί , δίνοντας τη σκυτάλη σε δεύτερες σκέψεις. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, τα δημοσκοπικά "καμπανάκια” για το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ηχούν δυνατά στο κτίριο της Κουμουνδούρου.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα