Το μυστρί... θα ρίξει πολύ λάσπη ακόμη

Στα ψιλά πέρασε χθες μια είδηση από τη Βουλή. Ότι η προανακριτική για την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου οδηγείται σε φιάσκο λόγω… αναρμοδιότητας. Δεν ξέρουμε αν είναι τεχνικοί ή άλλοι οι λόγοι για το γεγονός ότι η επιτροπή θα διαλυθεί αμέσως και δεν θα προχωρήσει η έρευνα. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η υπόθεση αυτή επιβεβαιώνει το σχέδιο της κυβέρνησης για πλήρη ποινικοποίηση της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου. Και μάλιστα με αστήρικτες, πρακτορίστικες και άκρως γκεμπελικές μεθόδους.

Αν τα πήρε ο Γιάννος ή όχι

δεν είμαστε αρμόδιοι να το κρίνουμε. Αν πήρε μίζες και αν πρέπει να πάει φυλακή ας το κρίνει η δικαιοσύνη, αφού πρώτα βρει στοιχεία. Για τον καθένα ισχύει ότι είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του ενάντιου, αν και για τους συγκεκριμένους Πασόκους δεν έχουμε καμιά εκτίμηση και κανένα έλεος. Όμως, είναι πλέον φανερό που το πάει το Μαξίμου και οι κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί που έχουν στηθεί. Κάθε φορά που η κυβέρνηση είναι σε δυσκολία, όποτε πρέπει να ψηφίσει κι ένα μνημόνιο, ρίχνει θύματα στο Κολοσσαίο, χύνει αίμα στην αρένα και ο κόσμος κάθεται και κοιτάζει.

Είναι σα να έκλεισε ραντεβού ο Τσίπρας για να παίξει η Μπαρτσελόνα με τον Πανελευσινιακό, όπως είπε και στη χθεσινή συνέντευξη. Ουσιαστικά δηλαδή θα βλέπει ο κόσμος την… κατοστάρα και το ξύλο και να ξεχνάει όλα τα υπόλοιπα.

Αν η Βουλή ή η Δικαιοσύνη δεν μπορούν να αποδείξουν ότι ο Γιάννος πήρε μίζες τότε αυτός μπορεί να τους πλακώσει στις μηνύσεις, και πρώτο τον πρωθυπουργό. Ομοίως πρέπει να κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιποι διωκόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια που δημοσιεύουν τις δικογραφίες που τους δίνoυν.

Την προηγούμενη εβδομάδα σειρά στο κάδρο των «αποκαλύψεων» πήρε ο Σάλλας με κάτι αστείες κατηγορίες που δεν στέκουν ούτε στη Βενεζουέλα. Την προπερασμένη εβδομάδα ήταν ο Στουρνάρας, ο Άδωνις, η Μαρέβα, ο Κυριάκος και όλοι όσοι είναι αντίπαλοι του Τσίπρα και τον ενοχλούν.

Θα ακολουθήσουν κι άλλα πολλά τέτοια επεισόδια. Μαθαίνουμε ότι έχει οργανωθεί βιομηχανία σπίλωσης πολιτικών και οικονομικών παραγόντων. Το κόλπο που έχει στηθεί είναι το εξής: Ελέγχουμε μια ομάδα δικαστών που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν το σύστημα. Ένας βουλευτής καταθέτει ερώτηση στη Βουλή και… καταγγέλλει κάποιο γεγονός. Ο δικαστής παίρνει την ερώτηση και διατάσσει έρευνα. Αν είναι πολιτικός η υπόθεση πάει στη Βουλή για άρση ασυλίας, αν είναι άλλος παράγοντας ανατίθεται σε ανακριτή.

Όλες αυτές οι υποθέσεις δεν καταλήγουν πουθενά, όμως, στο μεταξύ έχουν μεσολαβήσει απανωτά δημοσιεύματα… ντοκουμέντα από τους πληρωμένους κονδυλοφόρους. Χρησιμοποιούν τις εφημερίδες που ελέγχουν, αναδημοσιεύουν τα κείμενα στο δίκτυο των sites που έχει φτιάξει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, βάζουν τίτλους τύπου «τα λαμόγια έφαγαν λεφτά», «αποκάλυψη – βόμβα για το πάρτι» και άλλα τέτοια.

Ο κόσμος τσιμπάει, διαβάζει και κρίνει χωρίς κανένα στοιχείο και το κυριότερο χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός αντίλογος από αυτούς που σπιλώνονται. Η κυβέρνηση κάνει μια χαρά τη δουλίτσα της στοχοποιώντας αντιπάλους, οι δημοσιοκάφροι πουλάνε και η ζωή συνεχίζεται. Μόνο που η λάσπη μένει και η αριστερά κάνει πολύ καλά αυτό που ξέρει. Να διαλύει το πολιτικό και οικονομικό σύστημα, να συκοφαντεί ανθρώπους και να αδιαφορεί για την τεράστια ζημιά που μπορεί να προκαλέσει και στο μέλλον. Στάχτη όλα μόνο και μόνο για τη διάσωσή της, για το πρόσκαιρο, προσωπικό της όφελος.

Τις επόμενες εβδομάδες, και όσο πλησιάζει η ψήφιση του νέου μνημονίου, θα δούμε πολλά τέτοια «επεισόδια». Θα βγει το μυστρί και θα ρίξει πολύ λάσπη. Επί δικαίων και αδίκων, επί αθώων και ενόχων, άλλωστε δεν έχει καμιά σημασία. Σημασία έχει η σωτηρία της αριστερής κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα