“Το Κοράνι λέει να κόβουμε τα χέρια των κλεφτών”

Μπορεί η χώρα μας για αυτούς να αποτελεί τον παράδεισο της ανομίας και της ατιμωρησίας,  αλλά στις πατρίδες τους οι Μουσουλμάνοι είναι αυστηροί, και δεν χωράνε αστεία.

Στο βόρειο Μαλί, οι Ισλαμιστές αντάρτες που ελέγχουν μεγάλες περιοχές, και που έχουν ως στόχο την επιβολή του νόμου της Σαρίας, δεν χαμπαρίζουν από ανθρώπινα δικαιώματα, και λοιπά δυτικά «φληναφήματα».

Έτσι, σε ένα χωριό κοντά στην πρωτεύουσα της επαρχίας Gao, οι αντάρτες ακρωτηρίασαν χθες  το χέρι ενός υπόπτου κλοπής, παρουσία πολλών θεατών!

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της αντάρτικής φονταμενταλιστικής

οργάνωσης Mujao, «ήταν κλέφτης, και ο Θεός μας έχει πει πως πρέπει να κόβουμε τα χέρια όλων όσων κλέβουν. Αυτά λέει το Κοράνι…».

Τον περασμένο μήνα, οι αντάρτες λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου ένα ανύπαντρο ζευγάρι, αλλά σε μια άλλη προσπάθειά τους να κόψουν το χέρι ενός ακόμη κλέφτη πριν από μερικές ημέρες, εμποδίστηκαν από το πλήθος.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki-moon, το Μαλί μετατρέπεται σε «καταφύγιο τρομοκρατών και εγκληματιών», ενώ οι αντάρτες που ελέγχουν τα 2/3 του θεωρείται πως συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Τόσο ο ΟΗΕ, όσο και η Αφρικανική Ένωση, που πραγματοποιούν συνεχείς συσκέψεις μεταξύ τους, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στην αφρικανική αυτή  χώρα.

Από την πλευρά τους, οι Ισλαμιστές αντάρτες δηλώνουν πως αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι η πλήρης ένωση της χώρας, και η αντιμετώπιση του κοινού εχθρού, που δεν είναι άλλος από τους μη Μουσουλμάνους.

http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-19195985

http://www.nytimes.com/2012/08/10/world/africa/islamists-in-northern-mali-amputate-mans-hand.html?_r=1

S.A.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα