Το ηχηρό ράπισμα των αλαζόνων

H ισότητα είναι μια σχέση ελευθερίας μεταξύ των ανθρώπων, που αποδέχονται ένα αξιακό σύστημα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, κοινά οργανωμένο, για να υπάρχει μέσα από την άμιλλα η ανάδειξη του καλύτερου και η κοινωνική πρόοδος.

Είναι ο κανόνας λειτουργίας των πολιτισμένων κρατών και κοινωνιών. Το κράτος οργανώνεται για τις ανάγκες των ανθρώπων, με προτεραιότητα σε εκείνα που αναβιβάζουν το επίπεδο καθημερινής διαβίωσής τους.

Όταν το κόμμα που κυβερνά δεν τοποθετεί την σχέση ισότητας των πολιτών σε κανόνα, για την λειτουργία των θεσμών, αλλά έχει μοναδικό κριτήριο την προσήλωση στο κόμμα

και την εξυπηρέτηση όσων συμπορεύονται με αυτό, τότε δημιουργείται κομματοκρατία, φαυλότητα και έλλειμμα δημοκρατίας.

Είναι η μορφή άσκησης της φασιστικής κρατικής εξουσίας, που έχει ως συνέπεια τον περιορισμό των ελευθεριών των πολλών και την καταρράκωση των θεσμών και των κρατικών λειτουργιών.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδρασε στα τεσσεράμισι χρόνια της εξουσίας, με απόλυτη κομματικοποίηση των πάντων και απολυταρχικά. Αντιπολιτευόταν τον ίδιο του τον εαυτό, για να αναδείξει ανύπαρκτα ηθικά πλεονεκτήματα της αριστερής του μισαλλοδοξίας. Κατέστρεψαν την οικονομία, την παιδεία, την υγεία και ποδηγέτησαν τη δικαιοσύνη. Με προφανή ιδιοτέλεια, αμοραλισμό, σφετερισμό και πρωτόγνωρο ωφελισμό.

Καταστρέφοντας κάθε αξιακό κώδικα εξισορρόπησης των κοινωνικών και πολιτικών αντιθέσεων.

Δημιούργησε συνθήκες πολεμικής σύγκρουσης, ιδεολογικής ή και ανθρώπινης. Τα συνθήματά του ήταν απόλυτα διχαστικά, σαν να ήμασταν όλοι οι Έλληνες σε πολεμική ρήξη.

«Ή εμείς ή οι άλλοι» αντηχούσε στις τηλεοράσεις σαν να ζούσαμε σε αντίπαλα στρατόπεδα και σε κατάσταση καθημερινού κηρυγμένου πολέμου.

Μετέτρεψε την Ελλάδα σε κατακτημένη χώρα, με φοβισμένους και εξαθλιωμένους ανθρώπους. Αγνόησε την εσωτερική καλλιέργεια, το φιλότιμο, τη λεβεντιά, την φιλοπατρία, τον πατριωτισμό, την ευγένεια, την προοδευτικότητα και την ανθρωπιά των Ελλήνων.

Προσπάθησε να μαζικοποιήσει τα αισθήματα και τα συναισθήματα των Ελλήνων σαν να απευθυνόταν σε ανεγκέφαλους και υποτίμησε την διορατικότητα και τη νοημοσύνη των Ελλήνων.

Όταν ο λαός τιμωρός, του έδειξε την πόρτα της εξόδου για τα ανομήματά του στις Ευρωεκλογές και τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης το αρχικό του ξάφνιασμα, από το λήθαργο της αλαζονείας του, το μετέτρεψε σε αθρόους διορισμούς του κομματικού του στρατού.

Βγάζοντας την μάσκα και αποκαλύπτοντας το στυγερό πρόσωπο της στυγνής σταλινικής του ιδεολογίας και πρακτικής.

Σε λίγες ημέρες έρχονται οι Εθνικές εκλογές. Εκεί το ράπισμά του θα είναι ιστορικά ισχυρότατο και ηχηρότερο του πρώτου, για να εξοβελισθεί δια παντός στη χωματερή των σάπιων και οδυνηρών ιδεοληψιών του, που καταταλάνισαν την δύστυχη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα