“Το γράφει και το … antinews” (συσχετισμοί της πυρκαγιάς)

Δουλειά δεν είχε ο διάολος … τα παιδιά του. Βρήκαμε δουλειά λες και δεν είχαμε. Κάθε μέρα κάποιο μέσο , του διαδικτύου ή του έντυπου χώρου, θα γράψει, είτε επειδή δεν έχει θέμα, είτε επειδή έχει άλλους σκοπούς, ότι ο Σαμαράς έκανε το ένα και έπαθε το άλλο. Και που το βασίζει; “Το λέει και το antinews”, είναι η μόνιμη επωδός ορισμένων.

Ο “Σαμαράς καταρρέει” είναι το πρωτοσέλιδο κτύπημα στο “Καρφί” και ακολουθεί και ο υπότιτλος: “Το λέει και το site

του Αντώνη Σαμαρά, το antinews.gr: Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία” – που το λέμε βρε παιδιά;

Δηλαδή σύμφωνα με την λογική του εντύπου ο Σαμαράς …κτυπάει τον εαυτό του.

Είναι αυτό που έγραφα τις προάλλες. Κτυπάς το κεφάλι στου στον τοίχο αλλά δεν σπάει. Ούτε ο τοίχος. Αυτό λέγεται αδιέξοδο.

“Χάνει η ΝΔ την βάσης ” γράφει άλλη σοβαρή καθημερινή εφημερίδα “Το λέει και το antinews” σπεύδει να συμπληρώσει οι γνωστός κοκωβιός του διαδικτύου για να έχει «πλήρες ρεπορτάζ».

Πήγε στα μπουζούκια ένας υπουργός με την γκόμενά του; Το υπαινίσσεται και το antinews γράφει όλο το παραδίκτυο

Έλεος φίλοι και συνάδελφοι. Είπαμε είμαστε πολύ έγκυροι, αλλά επί των ειδήσεων όχι επί των παραειδήσεων.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι δεν έχουν επιχειρήματα κατά του Σαμαρά. Και ότι τα επιχείρημα τους είναι του τύπου: ο Βενιζέλος είναι ΠΑΣΟΚ και υπουργός Εξωτερικών, ο Σαμαράς είναι Πρωθυπουργός, άρα ο Σαμαράς είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ…

Στην εποχή του διαδικτύου και της άμεσης επικοινωνίας, δεν ψάχνουμε να βρούμε αν ευσταθεί η όποια κριτική, αλλά για ποιο λόγο τάχα γίνεται.

Ίσως είναι προτιμότερο να πάρουμε όλοι τα θυμιατά, να δούμε ποιος λιβανίζει καλύτερα. Άλλωστε από τη στιγμή που πολλά από τα πάλαι ποτέ «εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ και του ΓΑΠ» βρίσκονται στην Κυβέρνηση και την Κ.Ο. της ΝΔ, μπορεί να τους ζητήσουμε και τεχνογνωσία. Ο πολιτικός χρόνος συμπιέστηκε αφόρητα στα χρόνια του Μνημονίου. Ζητούμε συγγνώμη που δεν συνέβη το ίδιο με τη μνήμη μας. Προτιθέμεθα να την αναβαθμίσουμε σε πιο «επιλεκτική».

Όπως η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Που βγήκαν δυο γκάλοπ που την βγάζουν οριακά μπροστά (στην πιο δύσκολη φάση της κυβέρνησης) και ξεσήκωσε τον κόσμο, ξεχνώντας όλα τα προηγούμενα που την έφερναν δεύτερη και καταϊδρωμένη.

Με όρους (μικρο) κομματικούς πετυχημένη αντιπολίτευση δεν είναι αυτή που δεν λαϊκίζει, αλλά αυτή που φέρνει αποτελέσματα.

Το κόμμα και ο αρχηγός είναι το μέσο για την πρόοδο της χώρας, όχι ο αυτοσκοπός.

Αν κάποιοι στη ΝΔ στήνουν σκηνικό θέρους 2009, με ηττοπάθεια, συμβουλές κοντόφθαλμες και καταστροφικές επικοινωνιακές στρατηγικές, δεν θα τους επικροτήσουμε.

Εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε κριτική σε πρόσωπα και καταστάσεις, για όσο διάστημα η σιωπηρή πλειοψηφία ασφυκτιά.

Γιατί αν παραδεχτούμε ότι ο αιγιαλός δεν είναι στραβός, τότε υπάρχουν προβλήματα. Σοβαρά μεν, άλυτα όχι.

Διαφορετικά θα κάνουμε συνειρμούς της πυρκαγιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα