Το φόρεμα της Περιστέρας

20:52 5/7/2016 - Πηγή: Antinews

Όλοι είδαν το ντύσιμο της συζύγου του πρωθυπουργού στην Κίνα. Πολλοί το σχολίασαν αρνητικά, έπεσαν και τα τρολαρίσματα, οι επικρίσεις στα social media, γιατί φόρεσε αυτό, γιατί φόρεσε εκείνο.

Αδίκως, ακόμη κι αν ήταν κακοντυμένη να επιτίθεται κάποιος στην κ. Μπαζιάνα. Άλλωστε, αν θέλουν να χτυπήσουν τον Τσίπρα για τις στυλιστικές του επιλογές έχουν πολύ... ψωμί. Ο άνθρωπος αυτός

και οι τύποι που τον συνοδεύουν συνήθως προσβάλλουν την Ελλάδα με την παρουσία τους.

Όμως, το φόρεμα της Περιστέρας θα μπορούσε σημειολογικά να σημαίνει και την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε πιο... δεξιά πρότυπα.

Πριν από ένα χρόνο οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζαν στο Σύνταγμα για το μεγάλο «όχι». Ο Τσίπρας έκανε ομιλίες υπό τους ήχους των επαναστατικών τραγουδιών ενώ οι συνηθισμένοι «στρατευμένοι» τραγουδιστές προσέφεραν αφιλοκερδώς (ή μήπως όχι;) το ταλέντο τους στο όνομα της επανάστασης.

Πριν από 20 μήνες, ο ΣΥΡΙΖΑ ζούσε στη νιρβάνα της εξέγερσης, ότι θα έρθει στην εξουσία και θα τα σαρώσει τα πάντα, η Βενεζουέλα ήταν το πρότυπό τους, η Μέρκελ και η τρόικα οι εχθροί που έπρεπε να κατατροπώσουν. Τότε ο Βαρουφάκης και ο Γκάλμπρεϊθ ετοίμαζαν την Ελλάδα για «σύνδεσή» της με τις χώρες της Νότιας Αμερικής. «Ψωμί, δραχμή και η επανάσταση μαζί» ήταν το σύνθημά τους.

Η Περιστέρα, μια διακριτική παρουσία δίπλα στον Τσίπρα, μια Κνίτισσα με άποψη που όμως δεν μπορούσε να αποχωριστεί το ντύσιμο «ταγάρι». Ήταν τα χρόνια της... αθωότητας, τα χρόνιας της... πραγματικής Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε που όλα θύμιζαν Εξάρχεια και ο μπάρμπα Αλέκος έπαιζε ακόμη πρέφα σκεπτόμενος πώς θα ήθελε να ήταν νέος να βγει στους δρόμους με τα φλάμπουρα στα χέρια.

Εκείνη την εποχή, λοιπόν, πριν η μαντάμ Μέρκελ μπει στη ζωή του άδολου Τσίπρα, η Μπέτυ φορούσε τα διακριτικά φορεματάκια που της επέτρεπε η παλιά αριστερή της ιστορία και ο συντηρητισμός που πάντα είχε το ΚΚΕ.

Οι μήνες πέρασαν, ο Αλέξης από τα μπλουζάκια και τις επαναστατικές μαντίλες των Παλαιστινίων, πέρασε στα κοστουμάκια χωρίς γραβάτα αλλά με ποσέτ. Η Άνγκελα έγινε φίλη του, οι δανειστές έγιναν συνομιλητές του, προσκύνησε στα πόδια τους μαζί με τον «σκληρό Πάνο». Ο Αλέξης από το «αστέρι της αριστεράς» έγινε αίφνης το αγαπημένο παιδί των Βρυξελλών και του Βερολίνου. Θα μπορούσε να ξεφύγει και η σύζυγος; Έτσι, λοιπόν, ήρθαν και τα φλογερά μίνι φορέματα, και το μαλλί πίσω πιασμένο.

«Η επανάσταση αποδείχθηκε ένα όνειρο, μια βολεμένη κι ευφυής δικαιολογία» που έλεγε κάποτε κι ένας πραγματικός, κι όχι γιαλαντζί επαναστάτης. Η Περιστέρα του ΚΚΕ, έγινε Μπέτυ του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ έφυγε από πάνω της, αν και δεν έφυγε από μέσα της.

Θα θυμάστε κάποτε που είπαν ότι θα τον χώριζε η Μπέτυ τον Αλέξη αν υποχωρούσε; Φυσικά και δεν το έκανε γιατί απλά και οι δυο τους μεταλλάχθηκαν. Έγιναν κάτι άλλο από αυτό που ήταν... με το αζημίωτο βεβαίως. Κι αυτό είναι η εξουσία, τα ταξίδια, οι δημόσιες σχέσεις και ό,τι άλλο ακολουθεί την κυβέρνηση.

Έτσι, λοιπόν, το κόκκινο φόρεμα της Μπέτυς θα μπορούσε να γίνει το σύμβολο της νέας εποχής του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη. Πέρυσι τέτοια ημέρα η παντιέρα ήταν η κόκκινη σημαία και ο Τσε. Πώς θα μπορούσε να είναι το ίδιο και φέτος;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα