Το διπλό παιχνίδι του Φώτη Κουβέλη

20:16 8/9/2014 - Πηγή: Antinews

To διπλό παιχνίδι που παίζει ο Φώτης Κουβέλης και με την κυβέρνηση και με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτει ο Σπύρος Λυκούδης ο οποίος προανήγγειλε την αποχώρησή του από τη ΔΗΜΑΡ, καταγγέλλοντας ουσιαστικά την ηγεσία του κόμματος για διολίσθηση προς την Κουμουνδούρου.

Σοβαρός ο άνθρωπος, σου λέει: Εμείς φύγαμε για να φτιάξουμε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή

Αριστερά κι όχι να μείνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ με τα σταλινικά και αναρχοαυτόνομα γκρουπούσκουλα. Και τώρα ο... κυρ Φώτης μας ζητά να γυρίσουμε πίσω να σκουπίζουμε τις σκάλες της Κουμουνδούρου; Το ίδιο δεν είπε και ο Ψαριανός, το ίδιο και η Μάρκου;

Η ΔΗΜΑΡ του 1,2% αποφάσισε διά του Κουβέλη να παίξει διπλό παιχνίδι. Από τη μια συνδιαλέγεται με κορυφαία στελέχη του κυβερνητικού σχήματος και παζαρεύει τη θέση του στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Κι από την άλλη, κάνει κολεγιές με τον ΣΥΡΙΖΑ για μια άνευ όρων παράδοση στην κατ' ευφημισμό «κυβέρνηση της Αριστεράς».

Αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι ο Κουβέλης που συνέπραξε με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και αποχώρησε τινάζοντας στον αέρα την συγκυβέρνηση, τώρα ετοιμάζεται να συνεργαστεί με αυτούς που θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα στο χάος αλλά και τους ετερόκλητους συμμάχους τους, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τους λοιπούς καμμένους.

Η πλάκα είναι ότι στην πιάτσα κυκλοφορεί ότι το σενάριο της υποψηφιότητας Κουβέλη για την Προεδρία κάηκε και ίσως γι' αυτό ξεκίνησαν οι νέες επαφές του προέδρου της ΔΗΜΑΡ με τον Τσίπρα.

Δε θέλει και πολύ λοιπόν με αυτά που βλέπουν να φύγουν και οι σοβαροί από το κόμμα.

«Είμαι σε μία φάση σοβαρών, σε σχέση με μένα και τη ΔΗΜΑΡ, αποφάσεων. Η δική μου σχέση με τη ΔΗΜΑΡ είναι και πολιτικά και συναισθηματικά φορτωμένη και σκέφτομαι τα πάντα. Και τις αποφάσεις μου. Έχω συναντηθεί με τον Φώτη Κουβέλη και του έχω πει τις σκέψεις και τις ενστάσεις μου και σήμερα θα συναντηθώ και με τους συντρόφους μου της Κ.Ε. όπου έχουμε συγκροτήσει τη Μεταρρυθμιστική Τάση και δεν θα πάμε στο συνέδριο, για να προσδιορίσουμε τα επόμενα βήματά μας. Έχω πάρει τις αποφάσεις μου σχετικά με τη ΔΗΜΑΡ, αλλά αφήστε μου ένα χρονικό περιθώριο για να μπορέσω να τις εκθέσω με έναν τρόπο διακριτικό και απέναντι στη ΔΗΜΑΡ. Είναι αυτό ακριβώς (να συναντηθώ πρώτα με τους συντρόφους μου), αλλά και ότι θέλω να το εκφράσω χωρίς να διαμορφώσω απέναντι στο κόμμα σοβαρές αποστάσεις. Πάνω από ένα χρόνο τώρα έχω διαμορφώσει ένα σύστημα απόψεων που δεν ταιριάζει με αυτά που σκέπτεται και πράττει η ΔΗΜΑΡ. Μέχρι την τελευταία στιγμή, την ύστατη ώρα, έκανα προσπάθεια για να διαμορφωθεί ένα νέο πλαίσιο για τη ΔΗΜΑΡ», δήλωσε ο κ.Λυκούδης, μιλώντας το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm.

Προανήγγειλε ουσιαστικά σχίσμα στο κόμμα και ο καθένας θα τραβήξει το δρόμο του. Ερωτώμενος αν η ΔΗΜΑΡ «λοξοκοιτάζει» προς τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ναι, το πιστεύω (ότι η ΔΗΜΑΡ διολισθαίνει προς τον ΣΥΡΙΖΑ). Οι θέσεις της ΔΗΜΑΡ διαμορφώθηκαν από 350.000 που την ψήφισαν. Και η έδρα Επικρατείας και οι άλλες. Σήμερα, όμως, η ΔΗΜΑΡ δεν έχει σχέση με αυτό το κόμμα που το ψήφισαν τότε. Οι 350.000 Έλληνες το 2012 εξέλεξαν 17 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ…», σημείωσε.

Επεκτείνοντας τη σκέψη του για τα πολιτικά πράγματα της χώρας ο Λυκούδης λέει το αυτονόητο

«Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι πως η άποψή μου είναι ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και η παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν πιστεύω ότι ο τόπος χρειάζεται εκλογές. Χρειάζεται σταθερότητα, διότι βρίσκεται η χώρα σε μια λεπτή φάση και χρειάζεται συνεννόηση για να εκλέξει ΠτΔ και να αποφύγει το ενδεχόμενο των εκλογών. Εάν προταθεί ο κ. Κουβέλης, πιστεύω ότι είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να συγκεντρώσει συναινέσεις και εγώ προφανώς θα τον ψηφίσω», τόνισε ο κ. Λυκούδης.

Είπε κι άλλα πολλά που αναδεικνύουν το πρόβλημα που υπάρχει στο χώρο της Αριστεράς. Να πάνε με τον Τσίπρα που υπόσχεται μέχρι και... ουρί του παραδείσου ή να διατηρήσουν τη σοβαρότητά τους και την αυτονομία τους και να μην παίξουν στα παιχνίδια που στήνουν διάφορα πολιτικά και επιχειρηματικά κέντρα;

Κι ένα ερώτημα προς κάποιους στην κυβέρνηση: Ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να προτείνει τον κ. Κουβέλη για υποψήφιο πρόεδρο και να διαρρεύσει αυτή την πληροφορία; Είναι ο ίδιος που διέρρευσε και την...βασίλισσα των ψαριών Μαρία Δαμανάκη; Και θα είναι και ο ίδιος που θα πετάει ονόματα μέχρι να τσιμπήσει το ψάρι; Έλεος, λίγη σοβαρότητα. Δείτε τα κόλπα του κ. Κουβέλη για να παραδειγματιστείτε.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα