Το ISIS σχεδίαζε να ανατινάξει αεροπλάνο στην Αυστραλία

13:15 4/8/2017 - Πηγή: Antinews

Τρομοκρατικές επιθέσεις τις οποίες σχεδίαζαν μαχητές του ISIS απετράπησαν στην Αυστραλία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας. Οι δύο τζιχαντιστές που συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρομοκρατία ήθελαν να καταρρίψουν αεροσκάφος με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και να φτιάξουν μία συσκευή, η οποία θα απελευθέρωνε δηλητηριώδες αέριο σε δημόσιο χώρο.

Ο ένας Αυστραλός τζιχαντιστής έστειλε τον ανυποψίαστο αδερφό του στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ στις 15 Ιουλίου, προκειμένου να πετάξει με πτήση

της αεροπορικής εταιρίας Etihad Airways κι ενώ μετέφερε μία κρεατομηχανή, η οποία ήταν αυτοσχέδια βόμβα, που είχε κατασκευαστεί με τις οδηγίες ενός υψηλόβαθμου διοικητή του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Αυστραλίας.
Τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της βόμβας, ήταν στρατιωτικής προέλευσης και υψηλής εκρηκτικότητας, ενώ στάλθηκαν με μεταφορική πτήση από την Τουρκία, στο πλαίσιο υλοποίησης "ενός καλά οργανωμένου" τρομοκρατικού σχεδίου, από ομάδα του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τον Μάικλ Φέλαν υψηλόβαθμο στέλεχος των ομοσπονδιακών αρχών ασφαλείας στην Αυστραλία. Όπως τόνισε μάλιστα, "αυτή είναι η 13η φορά που εμποδίζουμε μια τρομοκρατική ενέργεια σε έδαφος της Αυστραλίας τα τελευταία τρία χρόνια".

theguardian.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα